„Babí, dedko, ľúbim vás!“ Pre drobcov sú starí rodičia mimoriadne dôležití a tu je dôvod!

Napísal Kristína Chudá 14. január 2023

Rodičovské puto je jedinečné, dôležité a nedá sa len tak pretrhnúť, o tom niet pochýb! Ale čo vzťah medzi starými rodičmi a vnúčaťom? Výskumníci potvrdili, že vzťah medzi starými rodičmi a vnúčaťom je nemenej dôležitý ako rodičovské puto.

freepik_grandparents_23

Zdroj foto: Freepik

Navyše do rodiny prinesie šťastie a pohodu celej rodine.  Ako veľkú úlohu hrá babička a dedko v živote a výchove vašich ratolestí?

Bezpodmienečná láska

Prarodičia môžu svojim vnúčatám ponúknuť bezpodmienečnú lásku, ktorá môže vyústiť do množstva darčekov, pečiva a špeciálnych výletov. Starí rodičia nie sú v úlohe rodičov a preto majú veľa času na to, aby svojim vnúčatám venovali celkovú pozornosť, užitočné názory a emocionálnu podporu, ktorá je neuveriteľne hodnotná.

Šťastie vnúčat

Prarodičia majú takmer magickú schopnosť, pretože aj v tej najnemožnejšej situácii, kedy sa vnúča zlostí a plače, dokážu vyčariť úsmev na jeho tváričke. A to, že nebývajú prarodičia, rodičia a vnúčatá v tom istom dome vôbec nevadí. Spoločné trávenie času môže tak byť mimoriadne a zvláštne.

Majú anjelskou trpezlivosť

Denný rozvrh prarodičov je zriedkakedy plný, a tak im nerobí problém, robiť s vnúčatami veci, na ktoré rodičia niekedy nemajú čas. Prečítať jednu rozprávku sedemkrát za sebou? Nie je problém! Vytvoriť všetkým bábikám účesy od výmyslu sveta? Nech sa páči. Dedovia a babičky veľmi radi vymýšľajú s vnúčatami rôzne vtipné hry. A viete prečo? Milujú ich zvonivý smiech! Sú radi, že napĺňajú priania detí, a dodávajú im pri tom podporu a istotu. Deti vedia, že ich potreby sú brané vážne, a to je pre zdravý vývoj veľmi dôležité.

Emocionálna inteligencia

Starí rodičia majú pre svoje vnúča neopísateľný význam. Aký? Nie len že vyplnia čas, kedy sú rodičia zaneprázdnení, no v štúdii uskutočnenej v Spojenom kráľovstve vedci zistili, že deti, ktoré trávia viac času so svojimi starými rodičmi majú vyššiu emocionálnu inteligenciu a ich správanie je výchovnejšie ako u detí, ktoré netrávia so starými rodičmi takmer žiaden čas. Ak teda chcete mať šťastné deti, ktoré sú schopné pracovať s emóciami, pozvite dedka a babku na návštevu.

Žiaden stres ani depresie

Silné puto ovplyvňuje aj depresívne symptómy! Úzky vzťah medzi prarodičmi a vnúčatami je spojený s poklesom príznakov depresie. Starí rodičia v štúdii uviedli, že sú schopní podporiť svoje vnúčatá najmä preto, že chápu, čo zažívajú. Táto štúdia sa sústredila na silné spojenie medzi starým rodičom a vnúčaťom.

Rodinná história

Prarodičia majú úžasný prístup k rodinnej anamnéze, o ktorej mnohí rodičia veľakrát ani nič netušia. Len prarodičia vedia, čo všetko má ich rod za sebou, odkiaľ pochádza a aké úspechy a neúspechy v živote zažili. Toto všetko pomáha vnúčatám lepšie pochopiť ich jedinečnú históriu. Prarodičia môžu mať aj staré rodinné dedičstvo ako sú fotoalbumy, tajné rodinné recepty a zaujímavé poklady, ktoré by vnúčatá určite radi poznali. Prarodičia, ktorí rozprávajú svoje príbehy, sú schopní udržať svoje spomienky nažive, čo je pre mnohých starších ľudí nesmierne dôležité.

To najsilnejšie objatie

Áno, rodičia milujú svoje deti najviac na svete, no na babkinom či dedkovom objatí je vždy niečo zvláštne, priam magické. Pri objatí sa magicky uvoľňuje hormón lásky oxytocín a to nielen u vnúčaťa ale aj u starého rodiča. Objatie a úprimný úsmev môže byť tým najlepším liekom na všetko.

Veselé príhody o rodičoch

Prarodičia ponúkajú okno do života rodičov svojich vnúčat. Pre mnohé vnúčatá je prirodzená zvedavosť, kedy, kde a ako vyrastali ich rodičia. Prarodičia môžu ponúknuť vtipné anekdoty, na ktoré si rodičia nemusia ani spomenúť. Tieto spomienky môžu dieťaťu pomôcť lepšie pochopiť svojich rodičov, pričom sa schúlia do náruče prarodičov v čase rozprávania. Starí rodičia sú najmúdrejšími členmi vašej rodiny, už prešli vo svojom živote mnohými ťažkosťami. Vychovali deti, bojovali so šéfmi, určite zažili aj mnohé hádky u domáceho krbu. Napriek tomu sú stále spolu a šťastní. Nebojte sa ich opýtať, ako to dosiahli. A uvedomte si, čo všetko môžu odovzdať vašim deťom, keď s nimi strávia dostatok času.

Nečakajte, až bude čo oslavovať, naplánujte stretnutie „len tak“. Zavolajte im, kúpte malý darček a vezmite deti na návštevu. Iste bude zaujímavé, ako budú vaše ratolesti reagovať na fotky z vášho detstva a mladosti. Uvidia vás tak v inom svetle a možno vás lepšie pochopia.


https://family.lovetoknow.com/about-family-values/10-reasons-it-is-great-kids-spend-time-grandparents

2 komentárov

  • Komentár JustinNic %PM, %23 %694 %2024 %15:%apr napísal JustinNic

    mail order pharmacy india https://indiaph24.store/# top 10 pharmacies in india
    world pharmacy india

  • Komentár m1WIN2024neamy %PM, %23 %622 %2024 %13:%apr napísal m1WIN2024neamy

    Букмекерская контора 1win – одна из самых популярных площадок, где пользователи могут делать ставки, играть, делать ставки и т. д. Для привлечения новой аудитории данная букмекерская контора предлагает новичкам отличный бонус – возможность получить до 200 000 бонусов за 4 депозита. И для этого покупателям даже не нужно вводить промокоды. Вам просто нужно зарегистрироваться в этом сервисе.

    Промокод 1вин 2024: m1WIN2024 — это уникальный код, который необходимо указать при регистрации для получения бонуса 500% до 75 000 рублей. Это предложение доступно только новым игрокам, которые могут претендовать на приветственный бонус 1Win.
    Для постоянных клиентов букмекерская контора постоянно выпускает новые промокоды 1win, ведь с этими бонусами клиентам гораздо приятнее пользоваться услугами этой букмекерской конторы. Промокод – это уникальный набор букв и цифр, активация которого позволяет человеку получить бонус. В этом обзоре мы расскажем, где взять новые промокоды 1win и как их активировать для получения бонусов.
    Актуальный промокод 1Win 2024 вы можете найти на различных страницах с информацией о бонусах в букмекерских конторах. Продажи также осуществляются через партнеров компании. Лучшее место для поиска купонов – Telegram-канал букмекерской конторы. Новые ваучеры появляются там каждый день. 1Win может отправить промокод индивидуально уже зарегистрированному клиенту. Например, по случаю годовщины регистрации или просто дня рождения клиента.
    С промокодом 1WIN новые игроки могут значительно увеличить сумму своего первого и последующих депозитов. Полученные бонусы можно использовать в игре и в случае успеха перевести на свой электронный кошелек. Максимальная сумма бонуса – 75 000 рублей.
    Отдельной вкладки для проверки комбинаций нет. Если введено правильно, система активирует бонусное предложение. Во вкладке «Ваучер» в личном кабинете появится сообщение при вводе промокода 1Vin. Отсюда вы сможете увидеть, правильно ли была введена комбинация.
    Источник: https://mmocenter.ru/blog/promokod-1win-promokody-1vin-pri-registracii-na-segodnya/

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.