Módny a pohodlný outfit do posilňovne a na fitness. Na čo si dať pozor

Ak v posilňovni len začínate, ale módne a pohodlné oblečenie je pre vás dôležité, ste na správnom mieste. Veď už je dávno známe, že dobré výsledky závisia aj od našej pohody a tú si môžeme vytvoriť pohodlným oblečením do posilňovne.

Vďaka tomu si zvyšujeme sebavedomie a poskytujeme nášmu telu tie správne podmienky na bezproblémové cvičenie. Pozrite sa preto, na čo sa zamerať pri výbere oblečenia do posilňovne a fitness.

Z akých materiálov by malo byť vyrobené oblečenie do fitka?

Už dlho je známe, že bavlna je pre naše telo najpríjemnejším materiálom, no bohužiaľ nie je ideálna pri intenzívnom fyzickom cvičení. Prečo? Táto látka má tú vlastnosť, že absorbuje náš pot ako špongia. A cvičenie v mokrom tričku je až na konci zoznamu obľúbených situácií.

Pozrite si: Módne inšpirácie do posilňovne. Obuv, oblečenie a doplnky.

Mali by sme si vyberať materiály, ktoré umožnia našej pokožke dýchať, t.j. zabezpečia dostatočné vetranie a dobre odvádzajú vodu vznikajúcu pri cvičení. Našou voľbou by preto malo byť polyesterové oblečenie, najlepšie s prídavkom elastanu.

Na čo si dať pozor pri výbere pánskeho a dámskeho fitness oblečenia?

V prvom rade je potrebné, aby ste sa v outfite cítili slobodne a pohodlne. Vyberajte si preto strihy, ktoré vás pri cvičení nebudú obmedzovať v pohybe a budete sa v nuch cítiť pohodlne. Niektorí sa cítia lepšie vo voľných tričkách a šortkách, iní sú sebavedomejší v priliehavejšom outfite, napríklad v legínach.

Pri výbere prvkov gymnastického oblečenia v profesionálnych predajniach si môžeme byť istí, že budú vybavené špeciálnymi technológiami typu dry, ktoré zabezpečia rýchly odvod vody. Tu bude dobrým príkladom Pánske tričko New Balance MT23145LAN, ktoré je vybavené vyššie uvedeným systémom a navyše vás vďaka vhodnému strihu nebude obmedzovať pri pohybe a pri fyzickom výkone. 

1_newbalance_kc

Dámske oblečenie do posilňovne – aké kúpiť?

Priznajme si, v posilňovni sa chceme nielen cítiť pohodlne, ale aj sebavedomo vďaka tomu, že dobre vyzeráme. Čo ponúka trh ženám v rámci výberu fitness outfitu?

V súčasnosti sú veľmi módne crop topy, ktoré sú trendom priamo z 90. rokov. Ide o typ blúzky, ktorá nám siaha najviac do oblasti pása a často aj nad pupok. Je to skvelé riešenie pre odvážne ženy, ktoré si cenia pohodlie a módu. Ak chcete vyniknúť, vyberte si model s charakteristickým vzorom!

Neodmysliteľným prvkom dámskeho fitness outfitu sú legíny - dlhé aj vo verzii šortiek po kolená. Priľnavý materiál (kompresný odev) nielenže neobmedzuje pri cvičení v pohybe, ale má aj pozitívny vplyv na ergonómiu cvičenia vďaka zvýšenému tlaku na svaly a zníženiu ich napätia. Okrem toho zlepšujú prietok krvi, čo podporuje regeneráciu. Ako teda vidíte, vďaka športovým legínam si nielen zvýrazníte postavu, ale aj zlepšíte dosiahnuté výsledky pri cvičení.

New Balance tu prišlo s tipom pre ženy a pripravilo model WP21112WAD, pri ktorom bola použitá technológia NB Dry umožňujúca správne vetranie tela pri cvičení a navyše umiestnenie sťahovacej šnúrky v oblasti pása znamená, že legíny pristanú vášmu telu a nebudú pri cvičení padať.

Správna ochrana poprsia je pre ženy, ktoré športujú, mimoriadne dôležitá. Preto by ste mali svoj kompletný outfit do posilňovne začať kúpou dobrej športovej podprsenky. Postaráte sa tak o svoje poprsie, chrbticu a pohodlie, pretože športová podprsenka je v náročných podmienkach, ktoré na telo kladieme v posilňovni omnoho vhodnejšia. Vyberte si športovú podprsenku, ktorá nemá švy, aby nespôsobovala odieranie, a je vybavená širokými ramienkami. Ak sa rozhodnete pre robustnejší model, môžete sa vzdať v posilňovni topu alebo trička.

Celý módny a funkčný outfit do telocvične dopĺňa pohodlná obuv, ktorá správne ochráni našu nohu a poskytne komfort vďaka ventilačným systémom. Topánky by sme si mali vyberať v závislosti od športu, ktorému sa chceme venovať. Pozornosť sa oplatí venovať jej podrážke – aby bola vhodná v podmienkach, v ktorých budeme obuv používať.

2_newbalance_kc

Ako doplniť módny pánsky outfit do posilňovne?

Pánske fitness oblečenie ovládla móda tzv. tank topov. Ide o tričká s hlbokými výstrihmi, ktoré sú navrhnuté tak, aby poskytovali čo najväčšiu voľnosť pohybu. Na trhu sú k dispozícii vypasované aj voľnejšie modely. Tričko New Balance MT23280NDF má vyššie uvedené vlastnosti. Technológia NB ICE navyše podporuje prúdenie vzduchu počas cvičenia.

Do pánskych posilňovní odporúčame kompresné šortky, tzv. tighty, vďaka čomu zvýšite efektivitu svojho tréningu. Pri cvičení budú dobre odvádzať pot a teplota vášho tela bude priebežne regulovaná. Ak sa však v šortkách s elastanom necítite pohodlne, môžete zvoliť voľné šortky. Poskytnú vám voľnosť, no tréningové efekty až tak nepodporia.

Rovnako ako v prípade dámskeho oblečenia, aj muži by mali pamätať na dobrú obuv na cvičenie. Neoddeliteľným prvkom výstroje je aj spodná bielizeň a športové ponožky pre ženy i mužov, ktoré musia byť vyrobené z priedušného materiálu, ktorý umožní správne vetranie chodidla.

3_newbalance_kc

Pozrite si: Sprievodca pre mužov, ktorí chcú v posilňovni vyzerať módne počas cvičenia.

Zdroj foto: Newbalance.sk

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.