Ako zladiť čiernu kabelku s večernými šatami?

Správne zladená kabelka dokáže pozdvihnúť každý outfit, no výber vhodného kúska môže byť pomerne náročnou úlohou. Najmä v prípade, ak sa snažíte zladiť kabelku k večerným a spoločenským šatám. . Ak si aj vy myslíte, že práve čierna kabelka je tou najlepšou voľbou k večerným šatám, máte pravdu!

shutterstock_170423

No ako ju zladiť tak, aby ste ňou nič nepokazili?

Čierna kabelka ako voľba číslo 1

Malé, veľké, cez rameno, s prackou, na zips, kožené, lesklé... Na trhu existuje nepreberné množstvo čiernych kabeliek, ktoré patria medzi tie najobľúbenejšie. A niet sa čo čudovať, keďže ide o veľmi univerzálny a praktický kúsok. Nič ňou nepokazíte ani v prípade, ak sa ju rozhodnete zladiť k večerným šatám. Samozrejme, aj tu platí niekoľko zásad či pravidiel.

Dámy siahajú po čiernych kabelkách z viacerých dôvodov:

·    všestrannosť – čierna kabelka krásne doplní každý outfit, stačí si vybrať tú správnu,

·    elegantnosť – kabelky v čiernej farbe sú sofistikované a pridávajú outfitom punc luxusu,

·    jednoduchosť – pokiaľ máte výrazný outfit a kabelku chcete skôr ako praktický kúsok, oplatí sa siahnuť po čiernej, keďže tým nič nepokazíte,

·    nadčasovosť  – čierna nikdy nevyjde z módy, ak si raz zaobstaráte kvalitnú čiernu kabelku, môžete si byť istá, že ju využijete aj o 10 rokov.

Častokrát sú čierne kabelky voľbou číslo 1 najmä v prípade, ak si chcete zladiť kabelku s večernými šatami a lodičkami. Dávno už totiž neplatí pravidlo, že topánky by mali mať rovnakú farbu ako kabelka, práve naopak! Ak máte teda farebné šaty aj topánky, kabelka v čiernej farbe bude ideálna.

Zaostrené na veľkosť a tvar čiernej kabelky

Ak máte na sebe večerné šaty, pravdepodobne máte namierené na ples, svadbu či inú spoločenskú udalosť. V prvom rade si povedzte, čo budete chcieť mať stále pri sebe – mobil, vreckovky, make-up... Všetko sú to drobnosti, preto voľte kabelku v primeranej veľkosti.

Príliš veľké kabelky sa k večerným šatám nehodia, ani ak sú v čiernej farbe. Preto stavte skôr na menšie veľkosti čiernych kabeliek. Ideálna bude kabelka do ruky, listová kabelka či kúsok s retiazkou cez plece.

Pokiaľ sa vo vašom šatníku aktuálne nachádzajú iba veľké čierne kabelky, odporúčame vám zaobstarať si aj menší univerzálny kúsok. Budete tak vždy pripravená vyraziť vo večerných šatách so správne zvolenými doplnkami. Prezrite si napríklad širokú ponuku predajní CCC, v ktorých si čiernu kabelku môžete vybrať nielen v kamenných, ale aj v online obchodoch.

Pri výbere čiernej kabelky zohľadnite materiál aj farbu šiat

Aj keď je pravda, že čiernou kabelkou nič nepokazíte, pri výbere nezabudnite brať do úvahy farbu, materiál či dĺžku vašich večerných šiat. Ak majú šaty na sebe výrazné prvky v podobe volánov, čipiek či peria, zvoľte si čiernu kabelku, ktorá bude bez vzorov.

Naopak, v prípade, že si na seba oblečiete jednoduché večerné šaty v jednej farbe a vaše doplnky budú taktiež jemné, pokojne zvoľte čiernu kabelku so zaujímavým vzorom, kovovou ozdobou, retiazkou či kamienkami.

A napokon majte vždy na pamäti, že kabelky, respektíve čierne kabelky by mali byť príjemným a oku lahodiacim doplnkom k vášmu večernému outfitu. Preto si vyberajte takú, ktorá podčiarkne nielen celkový look, ale aj vašu osobnosť a štýl.

Zdroj foto: Alones / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.