Ktoré sukne plus size sú teraz in?

Charakteristickou črtou príznačnou pre sukne plus size je predovšetkým ich veľkosť. Často sa stáva, že v obchodoch s oblečením sa veľkosti končia číslom 44. Existujú však obchody, v ktorých ponúkajú aj veľkosť 56. 

shutterstock_w_310323

Sukne plus size môžu byť napriek veľkosti rovnaké ako modely vo veľkosti S alebo L, líšia sa výlučne väčším množstvom použitého materiálu, nie však strihom.

Časť modelov môže mať v páse gumičku namiesto klasického zapínania, ktorá umožňuje elastickejšie prispôsobenie sa v oblasti pása. V zásade sú teda sukne väčších veľkostí vhodným riešením pre ženy plnších tvarov, pre ktoré je náročné vzhľadom na konfekčnú veľkosť vybrať si sukne, nohavice, šaty alebo džínsy z klasického sortimentu. Zistite, aké sukne pre moletky sú teraz trendy a aké sa rozhodne oplatí mať vo svojom šatníku, aby ste vždy vyzerali a cítili sa fantasticky!

Výhody plus size veľkosti

Ženy nosiace veľkosť plus size majú množstvo predností, ktoré môžu zvýrazniť vhodne zvolenou sukňou. Tento kúsok z vášho šatníka prináša okrem toho skvelé možnosti aj z hľadiska maskovania drobných nedostatkov. Jedným z najobľúbenejších modelov sú aj sukne pre moletné dámy v tvare písmena A. Ide o strih priliehavý v hornej časti a jemne sa rozširujúci smerom nadol. Prečo si ho vybrať? Takýto strih vhodne opticky vyrieši nedostatky v okolí bokov. Navyše dokáže šikovne vyrovnať proporcie postavy a vytvára žiaduci efekt presýpacích hodín. Dobrým riešením pre dámy s veľkosťou plus size sú aj sukne pre moletky s vyvýšeným pásom. Je to skvelý spôsob, ako ukryť prebytočné kilogramy v oblasti pása a dosiahnuť optické zoštíhlenie tejto oblasti. Premýšľate, či budú rovné sukne dobrou voľbou pre moletnú postavu? Určite áno! Postačí, ak si zvolíte model vhodnej dĺžky.

Aká dĺžka sukne najviac lichotí postave plnších tvarov?

Mnohé dámy plnších tvarov sa môžu pochváliť krásnymi nohami. Sukne pre moletky vám pomôžu zvýrazniť túto prednosť jemným a veľmi efektným spôsobom. Je dobré zamerať sa na midi modely a tiež varianty siahajúce nad kolená alebo po kolená. Takáto dĺžka dodáva postave ľahkosť a opticky ju zoštíhľuje. Chcete tento efekt ešte umocniť? Obujte si „ihličky”, členkové čižmy na podpätku alebo lodičky. Stredná dĺžka sukne pre moletky sa osvedčí tak do práce, ako aj na večerné udalosti. Vyhnite sa ale príliš krátkym modelom – mini sukňa by mohla vizuálne zdeformovať postavu. Pozor aj na maxi strihy. Pokiaľ máte chuť na dlhé sukne pre moletky, siahnite po modeloch z ľahkého materiálu alebo mierne padavého džerseja. Za pozornosť stoja aj varianty s polopriehľadného materiálu, ktorý jemne odhaľuje nohy. Zásahom do čierneho môžu byť aj maxi sukne s dlhým rozparkom. Takáto vertikálna línia pomáha opticky predĺžiť nohy a celú postavu.

Na aké detaily sa zamerať pri výbere sukne pre moletky?

Dámy plnších tvarov vyzerajú výborne v sukniach, ktoré jemne kopírujú krivky postavy. Vyhnite sa však modelom z plisovaného materiálu. Môžu totiž pridávať na objeme. To isté pravidlo sa týka aj iných objemnejších detailov a výrazných vzorov. Ak nechcete zdôrazňovať nedokonalosti postavy, vyhnite sa zdobeniu, volánom či riaseniu v problémových partiách. Dôležitým aspektom pri výbere plus size sukní je aj farba. Chcete si opticky zoštíhliť postavu? Siahnite po sukni v tmavých farbách a zvoľte k nej svetlejšiu blúzku. Vďaka takémuto kontrastu bude vaša postava pôsobiť štíhlejšie.

Pre koho budú vhodné sukne plus size?

Sukne väčších veľkostí by rozhodne nemali chýbať v šatníku dám plnších tvarov. Pre mnohé dámy sú nevyhnutnosťou, nie voľbou. Plus size sukne môžu byť dobrou voľbou – najmä modely s gumičkou v páse – aj pre tehotné ženy, ktoré už majú väčšie bruško a hľadajú ultra komfortné riešenie.

Zdroj foto: Alena Ozerova / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.