Aké novinky reprezentujú dámsku jarnú obuv?

Začiatkom jari sa v móde neoplatí riskovať. Počasie je premenlivé a práve obuv má vytvárať skvelú bariéru medzi vonkajšími vplyvmi a naším telom. Nohy ešte neodhaľujeme, ale zato ani neprehrievame v zateplených modeloch.

shutterstock_300323

Upozorňujeme, že protiklady sa priťahujú aj v kolekcii dámskej jarnej obuvi Tommy Hilfiger - ťažko rozoznať či daná obuv patrí ešte k medzisezónnemu, alebo už výhradne k jarnému výberu.

Jarná obuv s prvkami zimnej kolekcie

Žiadnu jarnú sezónu nezačíname bez spomenutia funkčných dámskych čižiem. Je to nielen pre sezónne podmienky, ale aj pre estetický ráz. Najčastejšie ich uplatňujeme vo vyzývavejšej podobe vysokých čižiem nad kolená s podpätkami alebo hrubšou podrážkou. Je len na nás, či sa ďalej vyberieme romantickým alebo drsnejším štýlom – v zásade sú už ostatné prvky outfitu čisto sviežich jarných tvarov napr. podľa vzoru na módnom e-shope https://answear.sk/m/tommy-hilfiger.

Ďalej tu pozorujeme, že čižmy v jarných outfitoch provokujú, otvárajú diskusie o tom, či je to vhodné, zdravé a kde sú hranice medzi zimnými čižmami a modelmi na prvé teplejšie dni.

Keď móda provokuje, je to fajn, ale zároveň má mať za sebou talentovaného dizajnéra, aby spĺňala funkčné zásady.

Zjari obutá pokožka ťažšie dýcha, cirkulácia vzduchu je obmedzená. Preto aj keď volíme čižmy z prírodnej kože, kombinujeme ich s priedušnou textilnou látkou. Ďalšou funkčnou podmienkou je stabilita pomocou pevne vystuženej špičky, spevnenej päty a odolnej gumenej podrážky. Výhodou je jednoduchá manipulácia, okamžitá možnosť prezuť sa aj pomocou zapínania na zips.

Zreteľnejšie jarné prvky v dámskej obuvi

Príkladom toho môžu byť jarné členkové topánky, ktoré sa už niekoľko sezón držia na prémiových miestach obľúbenej prechodnej obuvi. Túto sezónu chcú dizajnéri umocniť potenciál členkových čižiem, a tak na nich nenechávajú nič nevýrazné. Dokazujú to kvalitné čižmy z prírodnej kože s funkčne prispôsobeným vnútrom topánky. V jarnom období oceníme „interiér“ z organickej bavlny, aby boli chodidlá v suchu a v pohodlí. Rovnako získavajú na novom imidži. Do popredia sa v jarných kolekciách dostávajú metalické modely na sexy ihličkovom podpätku.

Pravé jarné osvieženie v dámskej obuvi

V klasickom ponímaní môžeme hovoriť o novinkách v kolekcii dámskych sandálov, lodičiek alebo pohodlných tenisiek. Keď má ísť o nový svieži look, venujeme pozornosť skôr nimočným dámskym espadrilkám. V našich končinách nie sú až také známe, resp. možno ich aj máme, len nevieme, že ide konkrétne o túto obuv.

Tvoria akoby „prechod“ medzi sandálmi a šľapkami, pričom podobné črty majú aj s obľúbenými balerínkami. Espadrilky sú však jedinečné už len svojím materiálovým prevedením v podobe prírodných vlákien. V popredí vystupujú ľanové vlákna pre optimálnu termoreguláciu, čo je pre jarné obdobie veľmi výstižné.

Zdroj obrázku: Maria Markevich / Shutterstock.com

 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.