Jesenný chic – okoreňte svoj outfit trendy doplnkami

Jeseň je už v plnom prúde – stromy sa odeli do palety teplých farieb, dni sa skracujú a noci sú  dlhšie a chladnejšie. Hlavné slovo vo vašom šatníku prevzali typické jesenné kúsky v podobe  kabátov, úpletových kardigánov či rolákov, ktoré je potrebné dômyselne skombinovať.

A nezabúdajte – v detailoch tkvie tajomstvo úspechu. Okoreňte svoj šatník o štýlové doplnky a vdýchnite mu tak trochu jesenného čara. 

Šatky & šály 

Aj keď je váš štýl skôr sofistikovaný a prihliadate na minimalizmus, vhodne zvoleným  jednoduchým šálom či šatkou nič nepokazíte. Nielenže tak dokážete esteticky prekryť dekolt  a udržať váš krk v teple, ale zároveň ňou môžete pridať vášmu outfitu ten správny šmrnc.  Zvoľte si vhodný vzor, farbu či materiál a urobte z vašej šatky šperk jesennej garderóby. 

1_shutterstock

Zdroj obrázka: SunKids / Shutterstock.com

Pelerína & pončo 

Aktuálne ročné obdobie a pokles teplôt predstavuje vhodnú príležitosť na vrstvenie rôznych  kúskov oblečenia a materiálov. Skvelým doplnkom, ktorý vás zároveň dokáže ochrániť pred  chladom, je práve štýlové pončo alebo pelerína. Módny štylisti radia kombinovať ich skôr  s jednoduchými vrchnými dielmi, ako sú jednofarebné tričká, tenké svetríky či elegantné roláky. K tomu môžete zvoliť úzke nohavice, rifle či puzdrovú sukňu a tip-top outfit je na svete.

Šperky 

Spolu s meniacou sa farbou prírody nastupuje trend teplejších farieb aj do sféry šperkov. Túto  sezónu zahviezdite so zlatou a jantárovou. Horúcim trendom sú aj šperky so smaragdovo  zelenými drahokamami či žiarivým červeným karneolom. Na scénu vstupujú skôr jemné a  praktické náušnice a náhrdelníky, ktoré pôsobia decentne a sú vhodné aj na vrstvené kúsky  oblečenia. Zamerať sa môžete aj na prstene, kde naopak túto sezónu platí maximalizmus. Čím  viac tým lepšie. Navrstvite ich na svoje prsty čo najviac, zamyslite sa však aj nad ich vhodnou  kombináciou. Vyšperkovať môžete aj kabát alebo kardigán. Stačí siahnuť po výraznejšej  brošni, ktorá oživí aj ten najnudnejší kúsok a pridá mu správny akcent. 

Hodinky 

Teplé farby dominujú túto jeseň aj pri dámskych hodinkách. Z kovov je v kurze prevažne  ružovo–zlatá, pričom nadčasovým trendom je stále spájanie zlata a diamantov. Pokiaľ ide o kožené remienky, správnou voľbou sú zemité odtiene ako hnedá, béžová či krémová. Hodinky Seiko sú skvelým praktickým doplnkom, ktorý môže nahradiť úlohu šperku. Môžete siahnuť buď po jemnom ružovom, bielom alebo krémovom ciferníku, alebo sa naopak pustiť do odvážnejších farebných kombinácií rôznych odtieňov modrej, bordovej alebo zelenej.

Ak vás ale viac láka nápaditý a nevšedný vzhľad, siahnuť môžete po výraznejších hodinkách Police,  ktorých dizajn zaručene upúta pozornosť a vyzdvihne váš outfit na vyššiu úroveň. Váš look môžete ozvláštniť kvetinovým dizajnom ciferníka, leskom kryštálikov alebo farebnými variáciami remienkov.

3_shutterstock

Zdroj obrázka: Selenit / Shutterstock.com

Opasky

Opasky predstavujú skvelý spôsob ako zdôrazniť, prípadne pomocou jednoduchých trikov  nenápadne vyformovať vysnenú postavu v tvare presýpacích hodín. Jednoznačne ide o  nadčasový doplnok, ktorý nikdy neprestane baviť. Či už máte na sebe oversized šaty, dlhšiu ležérnu košeľu alebo elegantné sako, čerešničkou na torte môže byť práve obyčajný kožený  opasok.

Kabelky a ruksaky

Osobitné miesto spomedzi doplnkov majú aj túto jeseň kabelky. Konkrétne crossbody  kabelky si už nejakú dobu držia prvenstvo v obľúbenosti a inak tomu nebude ani tento rok.  Ide o osvedčenú nestarnúcu klasiku z éry 70tych rokov. V závislosti od veľkosti, vzoru a farby  tohto malého doplnku môžeme tento druh kabelky využiť na akúkoľvek príležitosť. Či už ide  o prechádzku v meste alebo slávnostnú večeru. Ďalším hitom sezóny aj naďalej ostávajú  ruksaky. Tieto praktické a pohodlné kúsky si určite zamilujete. 

2_shutterstock

Zdroj obrázka: Victoria Chudinova / Shutterstock.com

Existuje viacero alternatív ako obohatiť jesenný šatník a štýlovo doplniť outfit. Pri jeho  výbere sa uistite, že každá súčasť vám dokonale vyhovuje a sedí k celkovému looku.  Premyslite si farebné kombinácie, vzory a použitie materiálov, no nezabúdajte – najdôležitejšie je, aby ste sa cítili dobre.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.