Čím pohostiť blízkych v znamení Rýb

Ryby sú vynikajúcimi hostiteľmi - jedlo pripravujú s jemnocitom a láskou, ich prostredie je plné harmónie, krásy a pohody... Pokiaľ budete pripravovať pokrm pre Ryby, vsaďte na jedlá jemnej chuti....

zodiac_pesce_ceramica

Citlivosť a uzavretosť Rýb sa premieta aj do ich kuchárskeho umenia - pokrmy pripravujú osamote, veľmi precízne a pre výsledky ich snaženia je príznačná výrazná kvalita. Ryby navyše dokážu s neomylnou presnosťou odhadnúť, kto má čo rád, a naservírovať to tak, aby sa stal z jedla nezabudnuteľný zážitok.

U Rýb sa vždy možno spoľahnúť na jemnocit - nebudú vás nútiť ochutnávať, čo sa vám nepozdáva, a ak si budete chcieť prisladiť slané zemiakové lupienky, donesú vám cukorničku. Tiež si môžete byť istí, že z ich jedálne, kde sa bude podávať rybí chod, bolo odstránené akvárium s rybičkami...

Pokiaľ budete pripravovať pokrm pre Ryby, vsaďte na jedlá jemnej chuti. Pripravte im napríklad bucatini (hrubšie špagety) s duseným pórom na smotane a banánový krém s čokoládou:

Bucatini s duseným pórom na smotane /2 porcie/

1_bucatini

P o t r e b u j e t e : 200g šbucatín, 1.000g póru, 100g masla, 120 ml šľahačkovej smotany, soľ, korenie.

P o s t u p : Očistite pór a jeho biele časti nakrájajte na malé kúsky. V nádobe rozpustite maslo, pridajte nakrájaný pór a nechajte na miernom ohni asi 20 minút podusiť. Potom pridajte smotanu, soľ, korenie, premiešajte a odstavte. Uvarené bucatini vložte do väčšej nahriatej misy, zalejte pripravenou zmesou, premiešajte a podávajte.

Banánový krém  s čokoládou /4 porcie/

2_banana_crema

P o t r e b u j e t e : 2-3 banány, 250g mäkkého tvarohu, 30g roztopeného masla, mlieko, 2 žĺtky, 1 bielok, 50g práškového cukru, 1 citrón, šľahačkovú smotanu, 100g horkej čokolády, 10g majonézy.

Po s t u p : Zmiešajte tvaroh, maslo, 2 lyžice mlieka, 1 žĺtok a práškový cukor do podoby hladkého krému. Banány roztlačte vidličkou na kašu, pokvapkajte citrónom a primiešajte do vzniknutého krému; do zmesi nakoniec pridajte vyšľahaný sneh (z jedného bielka). Všetko dobre premiešajte, rozdeľte do misiek a zalejte čokoládovým krémom (prípadne tiež ozdobte šľahačkou).
Čokoládový krém pripravíte zo 1/4 litra mlieka, 1 žĺtka, 100g nastrúhanej čokolády a 10g majonézy. Dané suroviny vložte do porcelánovej nádoby a tú dajte do hrnca s vriacou vodou. Zmes miešajte tak dlho, až vznikne hladký a hustý krém.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.