Domáce ovocné nanuky s prekvapením

Dnes máme na trhu veľké množstvo zmrzlín a nanukov. Ľudia zmrzlinu jednoducho milujú, je to pre nich istý druh odpočinku, pôžitok, trávenie spoločných chvíľ s blízkymi ľuďmi. Nanuk vznikol úplnou náhodou v roku 1921. 

freepik_icecream_fruit_23

Nanuky sa ale začali vyrábať až o 15 rokov neskôr.  Za objaviteľa nanukov sa považuje Američan Frank Epperson, ktorý v roku 1905 ako jedenásťročný drevenou paličkou zmiešal v pohári sódu s vodou. Avšak zabudol pohár vonku a ten do rána zamrzol. A nanuk bol na svete.

1.     Prvá zmrzlina siaha do čias starovekého Egypta, kde ju konzumovali starí Egypťania. Základ tejto zmrzliny tvoril sneh z Olympu, v rámci ktorého si primiešavali med alebo víno. 

2.     Francúzi začali v priebehu 17. storočia ponúkať  zmrzlinu aj na uliciach, do vtedy bolo konzumovanie zmrzliny vonku tabu.

3.     Prvý prístroj na výrobu zmrzliny uviedla  žena - Nany Johnson a vo veľkom sa aj pričinila o vznik zmrzliny ako ju poznáme dnes. Svoj prvý „zmrzlinovač“ si nechala patentovať v r oku 1843. Avšak nemala dostatok prostriedkov  na jeho uvedenie na trh, preto predala patent za 200 dolárov výrobcovi kuchynských spotrebičov.

4.     Zmrzlina sa vo svojich ranných začiatkoch podávala výlučne v miskách, ktoré vyzerali ako dnešné tégliky.  Avšak raz sa istému zmrzlinárovi v Amerike misky minuli a neďaleký cukrár mu poskytol  svoje tortové oblátky. Tie si zmrzlinár zroloval a kornúty boli na svete.

Domáce ovocné nanuky s prekvapením

ČO BUDETE POTREBOVAŤ: Zabezpečte si nádobu na výrobu nanukov, dnes ju zoženiete takmer na každom kroku a vašu peňaženku to príliš nezaťaží.

haribo_iceream

POSTUP:

My sme k príprave nanukov použili nadrobno nakrájané ovocie, konkrétne jahody, kiwi a čučoriedky, lístky čerstvej osviežujúcej mety a obľúbené cukríky Haribo Flower Power, ktoré nanuky rozjasnia a detí určite milo prekvapia.
Ingrediencie sme vložili do nádob na výrobu nanukov a potom zaliali pomarančovým alebo ríbezľovým džúsom, pre niektoré sme zvolili nápoj z aloe vera. A výsledok? Vynikajúce domáce osvieženie na každú príležitosť.

Vyskúšajte i vy!

Zdroj foto: Freepik, Haribo

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.