Vnútorná kozmetika

Neveríte na zázračné účinky kozmetických "mastičiek" a dávate prednosť prírode? Vyskúšajte nasledovné odporúčania napríklad na povädnutú pleť, oči bez lesku, prehlbujúce sa vrásky a iné...

face_0521_schutterstock

Povädnutá pleť a oči bez lesku?

Neponocujte; nepreháňajte to s pracovným nasadením (vrátane domácich prác); každé ráno a večer sa minimálne 10 minút poprechádzajte medzi zeleňou (v letnom období naboso po trávnatom koberci). Vylúčte zo svojho jedálneho lístka živočíšne bielkoviny, soľ, cukor, bielu múku a konzumujte čo najviac surovej listovej zeleniny. Každý deň vypite pohár čerstvej ovocnej alebo zeleninovej šťavy. Dvakrát do týždňa si urobte prečisťujúci klystír (pomôcky dostanete v predajniach so zdravotníckymi potrebami).

Prehlbujúce sa vrásky?

Dodávajte svojmu organizmu dostatok kyseliny kremičitej - zvyšuje pružnosť pleti, chráni pred celulitídou, zabezpečuje rast vlasov a nechtov, ako aj odolnosť zubov a kostí. Pomerne bohatým zdrojom kremíkových zlúčenín sú otruby, ovsenné vločky a čierny chleba. Nezanedbateľný je tiež fakt, že kremík veľmi pozitívne vplýva na srdcovú činnosť a pružnosť cievneho sytému.

Únava a tmavé kruhy pod očami?

Raňajkujte banány obsahujúce esenciálnu aminokyselinu tryptofán, ktorá zlepšuje náladu a po večeri popíjajte medovkový prípadne harmančekový čaj, ktorý upokojuje a navodzuje pokojný spánok.

Nečistá pleť a črevené oči?

Pravidelnou prílohou vášho obeda by mala byť surová mrkva, surová kapusta a mango - obsahujú veľké množstvo provitamínu A, ktorý zabezpečuje zdravú pokožku. Dobré trávenie (základný predpoklad čistej pleti) podporte kysanými mliečnými nápojmi a "živými" jogurtami.
Červeným očiam môže pomôcť (okrem primeraného odpočinku) lesné ovocie a pravidelné pitie zeleného čaju - oboje posilňuje cievne steny.

Popraskané pery a vysušené kútiky úst?

Zaraďte do svojho jedálneho lístka mlieko, syr cottage, sardinky a makrelu. Riboflavin, ktorý tieto potraviny obsahujú, si s neestetickými šupinkami na perách a v kútikoch úst spoľahlivo poradí.

Zdroj : Shutterstock

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.