Nezabúdajte na hydratáciu! 


V lete si radi vychutnávame slnečné lúče a horúce dni, ktoré nám ponúkajú rôzne možnosti relaxu. Pri návštevách kúpalísk, pláží alebo hôr by sme však nemali zabúdať na to najdôležitejšie – naše telo a jeho hydratáciu. 

shutterstock woman beauty

Prinášame vám päť tipov, ako si užiť pretrvávajúce horúce dni a zároveň zabezpečiť organizmu všetko, čo potrebuje. Vedeli ste, že až 70 % nášho tela tvorí voda? Preto je veľmi dôležité, pravidelne ju organizmu dopĺňať.  

1. Uistite sa, že pijete dosť 

Človek by mal v lete denne vypiť 2 – 2,5 litra tekutín. Nie však naraz, ale rozdelené do menších dávok. Vyhýbajte sa sladeným nápojom, ktoré váš smäd neuhasia. Rovnako sa do pitného režimu nezarátavajú ani džúsy či smoothies. Keďže naše telo je tvorené z veľkej časti z vody, najlepšie urobíte, ak mu budete pravidelne dodávať práve tú – teda čistú vodu. 

2. Najedzte sa vody 

Vedeli ste, že až 20 – 30 % prijatých tekutín môže pochádzať z jedla? Zamerajte sa na ovocie a zeleninu bohaté na vodu. Vysoký obsah vody majú napríklad uhorky (97 %), zeler (96 %), rajčiny (95 %), papriky (93 %) a melón (92 %). 

3. S kávou opatrne 

Ak chcete telo hydratovať, nemali by ste mu dodávať príliš veľa kofeínu. Aj keď je známe, že teplo nás vyčerpáva, liať do seba litre kávy nie je správnym riešením. Najnovšie štúdie síce preukázali, že jedna šálka kávy nemá močopudné účinky, ako sa doposiaľ tvrdilo, avšak ak tých šálok vypijete za deň veľa, nasledovať bude odvodnenie. Vaše telo zároveň z tela vylúči dôležité minerály, ktoré potrebuje. 

4. Nezabudnite na pokožku 

O tom, že počas horúcich dní je dôležité dodržiavať pitný režim, sa už popísalo veľa. Telo však nestačí hydratovať len zvnútra, ale aj zvonka. Doprajte vašej pokožke kvalitný krém, ktorý jej dodá pružnosť a hladkosť. Vyberte si z bohatej ponuky známych značiek Oriflame a Avon.  

Ešte viac pozornosti by ste mali dopriať vašej tvári. Aby ste zamedzili rýchlemu starnutiu pleti, rozmaznávajte ju kvalitnou pleťovou kozmetikou. Vďaka obrúskom napusteným micelárnou vodou ju dokonca môžete hydratovať aj pri odličovaní. 

5. Koruna krásy, vlasy 

Aj vlasy riadne trpia počas leta. Každý deň sú vystavované vrtochom počasia a od jari až do jesene aj silnému slnku. Ničí ich soľ v mori aj chlór v bazéne. Preto by ste im mali z času na čas zabezpečiť kvalitný wellness. Čo takto maska na vlasy od Avon?  Telo nezabúda, akú starostlivosť ste mu dopriali. Ak mu zabezpečíte kvalitné prípravky, vaša pokožka bude hebká a pevná aj o pár rokov. 

1 Komentár

  • Komentár Lea %AM, %19 %511 %2019 %11:%dec napísal Lea

    ja celé leto používam čiste prírodnú kozmetiku so slimákom a bielym kaviárom z hristiny a pleť je vyživená, hydratovaná a pôsobí mladšie

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.