Nedarí sa vám opakovane vo vzťahoch?

Napísal Kristína Chudá 06. jún 2023

Možno je za tým týchto 5 dôvodov. Lepí sa vám smola na päty a stále nemôžete nájsť toho pravého? Existuje mnoho dôvodov, prečo to tak môže byť, a niektoré by vás možno ani nenapadli. Nie je problém v niektorom z nasledujúcich bodov?

woman_821

Možno chcete viac dostávať ako dávať

Partnerskú lásku tvorte spoločne tým, že ju nielen prijímate, ale aj sami dávate. Pokiaľ pristupujete k partnerovi so srdcom na dlani, je oveľa väčšia šanca, že sa vaše srdcia stretnú. V prípade, že len pasívne čakáte a sťažujete sa, že vám partner nedáva to či ono, že nezavolá, nepíše, nepomôže, nepochváli, potom vytrvalo pracujete na tom, aby sa vzájomné priekopy neustále prehlbovali.

V ešte horšom prípade si to, čo vám na partnerovi chýba, detinsky vynucujeme. Pasivita, nechuť dávať, ale iba brať je priamym lístkom do partnerských pekiel. Pokiaľ svoj prístup nezmeníme, vzťah v onom pekle časom zhorí.

Si tu od toho, aby si ma urobil šťastnou!

Už roky ste nespokojná so svojím životom, s budúcnosťou, a hlavne so sebou. A práve preto čakáte na „spasiteľa“ – muža, ktorý vám zmení život, naplní vaše vnútorné i vonkajšie potreby a urobí vás navždy šťastnou. Avšak ani Superman by nezvládal bez prestania napĺňať vašu vnútornú prázdnotu. Tú si musíte v prvom rade vedieť vyplniť sama, a nie visieť na partnerovi ako hladný kliešť. Trvalo spokojný vzťah je vždy podmienený prácou na sebe samej. Ak ste spokojná so sebou, je oveľa väčšia pravdepodobnosť, že budete spokojná aj v partnerskom vzťahu.

Beriem len „pána Božského“!

Ste krásna, vzdelaná, aktívna, samostatná, máte dobrú prácu, ale dlhodobý vzťah vám stále uniká medzi prstami? Je to záhada! Z času na čas to vyzerá, že sa zadarilo, ale potom začnete na partnerovi opäť nachádzať fatálne nedostatky - ste skrátka nesmierne náročná. Roky vám pribúdajú a nezadaní perspektívni partneri ubúdajú. Je najvyšší čas pozrieť sa na svoje nároky realisticky - naozaj môže existovať muž, ktorého ste si vysnívali? Poznáte niekoho takého? Namieste je aj porozmýšľať, či si premrštenými nárokmi nekompenzujete nejakú vlastnú slabinu.

Mám hrozne zlé skúsenosti

Život vám dal niekoľkokrát cez prsty; zažili ste neveru, klamstvá, manipuláciu, jednoducho rad vzťahových faulov a zatrpkli ste? Ste podozrievavá, nedôverčivá, žiarlivá – jednoducho máte voči mužom predsudky. Váš skeptický pohľad na mužov z vás sála do okolia, žiadny partner to s vami nemá ľahké. Cíti sa sledovaný, preverovaný a v konečnom dôsledku nemilovaný. Objektívna realita ale nebýva taká, ako ju vidíte vy – to je iba vaša realita! Prestaňte žiť vo svojej bubline, všetci muži, podobne ako všetky ženy, nie sú rovnakí. Pokúste sa tak na nich pozerať, možno sa okolo vás dokonca začne točiť úplne iný typ mužov ako doteraz.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.