Máte problémy s práčkou? Výmenou poškodeného dielu ušetríte

Existuje vôbec problémovejší domáci spotrebič ako práčka? Hádam už od nástupu automatických práčok sa debaty o tom, ktorá značka je najlepšia, točia hlavne okolo toho, s akou práčkou budete mať najmenej problémov.

shutterstock_281021

Výmena jedinej súčiastky dokáže predĺžiť životnosť kvalitnej práčky o niekoľko rokov

Niet sa čomu čudovať, hlavne pri rodinách s malými deťmi sa často perie takmer denne, čo kladie obrovské nároky na práčku. A súčasný trh je zaplavený lacnými práčkami, od ktorých ale tak trochu neprávom očakávame výdrž a spoľahlivosť ako od špičkových modelov.

Častokrát nákup týchto lacných spotrebičov ľudia opodstatňujú tvrdením, že ani drahé práčky nevydržia večne. Áno, určite sa časom (ale oveľa neskôr) aj kvalitnejšia práčka pokazí. To však nie je dôvod ihneď kupovať novú.

Pri drahších práčkach sa totižto viac oplatí vymeniť nefunkčnú, či poškodenú súčiastku a môžu slúžiť ďalšie roky. Nájsť náhradu pre vašu práčku pritom nemusí byť vôbec ťažké aj ak tá vaša už nie je na trhu. Množstvo súčiastok je totižto kompatibilných aj naprieč rôznymi značkami a tak môžu napríklad Electrolux náhradné diely sedieť aj na iné značky pračiek.

Jeden diel môže byť kompatibilný s obrovským množstvom modelov

Zoberte si napríklad náhradné ohrievacie teleso Electrolux. Pod spoločnosť Electrolux patria aj populárne značky AEG a Zanussi a tak je kompatibilita (nielen) ohrievacích telies úplne bezproblémová. A náhradné diely pre tieto práčky budú sedieť aj na ďalšie značky.

To znamená, že niektoré náhradné diely môžu pasovať na desiatky až stovky modelov práčok. Takže pri problémoch s tou vašou je takmer isté, že správny náhradný diel nájdete. A ak by ste náhodou mali problém na niektorom z eshopov nájsť diely na vašu práčku, určite ich kontaktujte a spoločne nájdete riešenie.

Zdroj obrázka: Autor: Zivica Kerkez / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.