Chcete začať podnikať bez zdĺhavého vybavovania? Firmu si kúpte

Nájsť odhodlanie k podnikaniu je často náročné. Predsa len je to pre väčšinu ľudí obrovský krok do neznáma. A odrádzať môže už len samotný proces zakladania spoločnosti a rôznych vybavovačiek s tým súvisiacich.

shutterstock_w_bussines_922

Aj registrácia DPH vie byť zdĺhavá a komplikovaná

Zoberte si napríklad registráciu k DPH. To je proces, ktorý môže trvať aj viac ako tri mesiace. A nemáte isté, že to pôjde bez komplikácií. Často sa napríklad stáva, že pri novozaložených spoločnostiach, ktoré žiadajú o „dobrovoľnú“ registráciu DPH (teda nemajú 12-mesačný obrat aspoň 50 000 €), požaduje Daňový úrad zábezpeku vo výške 1 000 – 5 000 €. A to je pre začínajúcu podnikateľku celkom iste dosť.

Ak sa chcete odbremeniť aspoň od týchto starostí, môžete vlastnú spoločnosť získať tak, že si ju kúpite. Existujú spoločnosti, ktoré sprostredkúvajú predaj platcov DPH presne pre prípady, keď chcete začať podnikať aj s registráciou DPH, ale chcete si ušetriť čas a starosti naviac.

Všetko pripravené na čo najrýchlejšie podnikanie 

Povedzme si niečo bližšie o tom, ako takýto predaj spoločnosti s históriou funguje (teda z vašej strany to bude kúpa spoločnosti). Je to nielen jednoduché, ale aj rýchle. Keď sa rozhodnete pre kúpu spoločnosti s históriou, môžete začať podnikať už v priebehu niekoľkých dní.

Výrazne tak ušetríte čas, ktorý by ste inak venovali všetkým možným vybavovačkám. Akékoľvek zmeny (názov a sídlo spoločnosti, predmety činnosti, konatelia, spoločníci, atď.) môžu byť uskutočnené v rámci ceny za predaj spoločnosti.

Samozrejmosťou je, že dostanete kompletnú účtovnú a zmluvnú dokumentáciu. Spoločnosti určené na predaj majú naviac pripravené všetky dokumenty potrebné k odkúpeniu spoločnosti a taktiež zmluvy garantujúce bezdlžnosť spoločnosti, ktorú chcete kúpiť.

Zdroj obrázka: Autor: Michelle Aleksa / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.