Test: Akú farbu očí by ste chceli mať?

Všetci poznáme známe tvrdenie: „Oči sú okno duše.“ Možno je na ňom viac pravdy, ako by sa na prvý pohľad zdalo. Vyberte si svoju vysnívanú farbu očí a zistite, ako by ste sa v skutočnosti chceli prezentovať.

freepoik_abstract_eye_23

„Štúdia, na ktorej sa zúčastnilo vyše tisíc respondentiek, potvrdzuje vzťah medzi farbou, ktorú si vybrali pre svoje kontaktné šošovky, a konkrétnymi charakteristikami. Až 64 percent ľudí by rado zmenilo svoju farbu očí, aby vzbudili u druhých lepší dojem,“ tvrdí Jan Sheehanová zo spoločnosti FreshLook Cosmetic Lenses, ktorá vyrába farebné kontaktné šošovky.

SAMARAGDOVOZELENÁ FARBA

Chcete pôsobiť ZVODNE.
„Zelené oči sú považované za veľmi príťažlivé a zvodné. Ľudia, ktorí by ich radi mali, vedia, ako najlepšie využiť prirodzenú charizmu osobnosti,“ hovorí Sheehanová. Vo svojej koži je vám dobre, cítite sa byť krásna a očarujúca, kdekoľvek vkročíte, a preto vám priatelia a obdivovatelia padajú k nohám. Aké je vaše tajomstvo? Viete, že pravou podstatou obľúbenosti je sebadôvera: ak veríte tomu, že ste krásna, ostatní tomu veria tiež!

MEDOVÁ FARBA

Chcete pôsobiť VRÚCNE A STAROSTLIVO.
„Štúdie ukazujú, že medovo sfarbené šošovky si vyberajú ženy, ktoré chcú pôsobiť ako súcitné materské typy,“ hovorí Sheehanová. Medovo-hnedá farba sa spája so silným pocitom bezpečia a ochrany. Milujete vedomie, že druhí vás potrebujú, a najšťastnejšia ste, keď vás niekto, príde požiadať o pomoc. A verte, že aj oni sú pri vás šťastní: prieskumy dokazujú, ž jedna z najdôležitejších vlastností, ktoré si ľudia vážia na svojich priateľoch, je práve schopnosť empaticky počúvať.

TYRKYSOVOMODRÁ FARBA

Chcete pôsobiť SPOLOČENSKY.
Tyrkysová farba sa už stáročia spája s optimizmom a nekonečnou energiou, a práve preto sa aj dnes ľudia s tyrkysovou farbou očí zvyčajne považujú za spoločensky zábavných. „Tyrkysová má obrovskú moc pozdvihnúť ľuďom náladu. Preto sa osvetľovanie modrozeleným svetlom v súčasnosti testuje ako liek na depresiu,“ hovorí Sheehanová. Vaša osobnosť vdychuje spoločenským stretnutiam život a so svojou nevyčerpateľnou energiou a optimizmom poľahky preplávate dobrými i zlými obdobiami života. Dokázali by ste urobiť poriadok aj s gardou vojakov a oni by sa pri tom dokonca usmievali. Vaša nálada je nákazlivá a ostatní sa cítia príjemne v prítomnosti milovníkov zábavy, ako ste vy.

ZAFÍROVOMODRÁ FARBA

Chcete pôsobiť PRIATEĽSKY.
Jedno z najdôležitejších zistení pri výskume vzťahu farby očí a osobných vlastností bolo, že „takmer všetci respondenti považovali jasné, číre, sýtomodré oči za priateľské,“ hovorí Sheehanová. Ak po práve takýchto modrých studničkách túžite, zrejme chcete dať svetu najavo, akou skvelou priateľkou dokážete byť! Ste milá a zábavná, doslova prekypujete dobrou vôľou. Nemusíte byť ani roztlieskavačka, ale vďaka srdečnej a dobrej povahe ste prinajmenšom rovnako obľúbená.

AMETYSTOVÁ FARBA

Chcete pôsobiť TAJOMNE.
„Ľudia, ktorí túžia po ametystovej farbe očí, by radi pôsobili záhadne, spirituálne a kreatívne,“ tvrdí Sheehanová. Nikomu neodhalíte svoje tajomstvá, pokiaľ ho dostatočne nespoznáte. Ste uzavretá a naviac vás uspokojí, ak niečo dosiahnete vlastným úsilím bez pomoci učiteľov alebo priateľov – či už ide o vymaľovanie kúpeľne, praktizovanie jogy, alebo držanie diéty. Nie je v tom žiadna záhada: priestor, ktorý máte vyhradený pre seba a vytrvalo si ho strážite, vám umožňuje mať krídla a lietať.

BRIDLICOVOSIVÁ FARBA

Chcete pôsobiť INTELIGENTNE.
„V testoch na farebné asociácie je sivá farbou inetelektu,“ hovorí Sheehanová. Tužíte po zmene, chcete vylepšiť svoj vzhľad a zvažujete, či na to použiť práve sivú farbu? Potom ste zrejme hĺbavá a rozvážna mysliteľka so skrytou duchaprítomnosťou a vynaliezavosťou, čo vám uľahčuje prácu pod tlakom. V kritických chvíľach ostávate pokojná a vtedy, keď všetci naokolo panikária, šikovne vždy situáciu zachránite.

Z knihy Testy, ktoré vás odhalia – Robin Westen

Zdroj foto: Freepik

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.