7 jednoduchých spôsobov, aby vás šéf, ako zamestnanca, doslova miloval

Napísal Kristína Chudá 02. máj 2022

Mať šéfa je normálne. No mať skvelého, ústretového a chápavého šéfa v dnešnom svete až také normálne nie je. A povedzme si na rovinu, zapôsobiť na šéfa chce ozaj každý zamestnanec, aj keď to vaši kolegovia popierajú!

shutterstock_women_office_22

Nik nechce ostať na „chvoste“, pretože pri rozdeľovaní prémií, bonusov sa to môže pekne až nepekne odzrkadliť. A tu sa nabáda otázka. Čo môžete spraviť pre to, aby ste mali aj vy takého skvelého šéfa a boli mu vždy „pri ruke“? Samozrejme, ak je od narodenia mrzutý a nahnevaný na celý svet, bude to takmer misia nemožná, ale za pokus to určite stojí. 

1. Profesionalita

Musíte byť vždy hráčom. Ak existuje nový systém alebo nový softvér, rýchlo sa ho naučte. Majte na pamäti svoje správanie a konajte vždy profesionálne (aj keď máte zlý deň). Dodržujte etiketu na pracovisku, vyplatí sa.

2. Nervozita a zlé návyky nechajte doma

Ste nervózni a okusujete si svoje nechty? Doma môžete, v práci ani omylom! Sledujte, ako váš šéf zvládne všetky, aj tie ošemetné situácie decentne s pokojnou tvárou. Je prísny, ale spravodlivý? Nech je jeho štýl akýkoľvek, vezmite si jeho správanie za svoje. Buďte kópia šéfa a zároveň ostaňte sebou. To je skvelý spôsob, ako môžete váš vzťah budovať. No v žiadnom prípade ho ale "nekopírujte", ani jeho návyky či chôdzu. Povedie to zaručene ku katastrofe.

3. Mať svoj názor

Nie je nič horšie ako zamestnanec, ktorý nemyslí a v podstate je len platenou figúrkou. Ak by váš šéf chcel niekoho, kto by súhlasil so všetkým, čo povie, kúpil by si papagája, nie? Musíte ukázať, že vždy máte svoj názor. Nedovoľte ostatným, aby vám diktovali ako myslieť, čo robiť a ako robiť. Ste osobnosť s vlastným úsudkom a existuje dôvod, prečo vám bola ponúknutá práca na danej pozícii. V tejto hre „kto z koho“ prežijete, ak budete mať nápady a následné argumenty,

4. Prekonajte jeho očakávania

Je fajn, že si plníte svoje úlohy, že dokončite dané projekty v termíne uzávierky a máte ukážkovú pracovnú dochádzku. No skúste prekročiť svoj tieň, svoje povinnosti v prospech projektu alebo samotnej spoločnosti. Ukážte, že ste spoľahlivý a spravte niečo, čo síce nie je vo vašej náplni práce ale vášho šéfa to nadchne. Uvidí snahu a tá sa naozaj cení.

5. Iniciatíva

V akejkoľvek situácii, vždy používajte svoju iniciatívu. Ak vám bolo povedané, že máte niečo urobiť daným spôsobom a vy ste našli produktívnejšiu a nákladovo efektívnejšiu metódu, potom implementujte svoj nápad. Šéf si vás isto zapamätá.

6. Nevytvárajte problém ale riešenia

Je skvelé, že ste zistili potenciálny nedostatok v projekte, alebo ste odhalili problém, ktorý si vyžaduje okamžitú pozornosť. No poukázaním na existujúci problém môžete manažérovi spôsobiť akurát tak stres a infarkt. Skúste nájsť riešenie. Ukáže vás to vo svetle kreativity a budete ten, ktorý vie intuitívne riešiť problémy!

7. Vaše akcie, vaša zodpovednosť

Všetci robia chyby, ale nie každý si ich vie aj priznať. Viete, aký je znak dôveryhodného a poctivého zamestnanca? Prevziať zodpovednosť za svoje konanie je alfa omega všetkých pracovných ale aj súkromných vzťahov. 

Zdroj foto: Shutterstock


https://www.careeraddict.com/make-your-boss-love-you-in-10-easy-ways

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.