Ako si vybrať náplne, či tonery do tlačiarne?

Mať doma tlačiareň je praktická vec. Kedykoľvek si môžete vytlačiť rôzne dokumenty, napríklad keď sa chystáte ísť niečo vybavovať, môžete mať potrebné tlačivá už vyplnené a nezdržovať sa často zložitým vypisovaním na mieste.

shutterstock_toner_1022

Alebo ak si radi uchovávate spomienky aj inak ako digitálne, s tlačiarňou si môžete svoje obľúbené fotografie kedykoľvek vytlačiť.

Začnite značkou, typom a modelom vašej tlačiarne 

K vlastníctvu tlačiarne neodmysliteľne patrí aj dokupovanie spotrebného materiálu, čiže papiera a zabudnúť nesmieme ani na atramentové náplne, prípadne tonery (záleží od toho, či máte atramentovú, alebo laserovú tlačiareň). A práve výberu tonerov (a v podstate aj atramentových náplní) sa budeme teraz venovať.

Pri kúpe náplní/tonerov je potrebné začať značkou vašej tlačiarne. Ak napríklad máte laserovú tlačiareň Samsung, určite budete vyhľadávať tonery Samsung alebo skôr presnejšie povedané, tonery pre tlačiareň Samsung, keďže nemusia byť od toho istého výrobcu, ktorý vyrobil tlačiareň. Ale k tomu sa ešte dostaneme.

Môžete si vybrať aj alternatívu 

Keďže rôzne modely tlačiarní od rovnakého výrobcu používajú rôzne náplne, či tonery, rozhodne nestačí ostať pri značke tlačiarne. Je potrebné vedieť aj konkrétny typ náplne/tonera. Napríklad, že potrebujete toner Samsung M2070W. Konkrétny typ zistíte buď zo starej náplne, či tonera, alebo z údajov na tlačiarni.

A teraz sa dostávame k tomu, čo už sme naznačili, že náplň alebo toner nemusia byť len od výrobcu tlačiarne. Namiesto takýchto originálnych náplní/tonerov môžete siahnuť po takzvaných alternatívnych. Alternatívne tonery, či náplne do tlačiarne boli vyrobené treťou stranou, ale sú plne kompatibilné s modelmi tlačiarní, pre ktoré sú určené. Pre to sa niekedy zvyknú označovať aj ako kompatibilné.

Zdroj obrázka: Autor: Singkham / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.