Triky hviezd starého Hollywoodu: Prečo boli herečky také očarujúce?

Napísal Kristína Chudá 14. august 2022

Hollywood bolo a je miestom hriechu, neobmedzených možností a večnej mladosti. Aké krásne boli hviezdy starého Hollywoodu. Čo bolo za tým? Plastické operácie, bylinky či tajný elixír večnej mladosti?

w_140822

Zdroj foto: Wikipedia

Herečky z tejto zlatej éry filmu boli nádherné, len ťažko im hľadáme konkurenciu medzi súčasnými kráskami. Pravdou však je, že dotyčné dámy verili rôznym bizarným trikom, podľa ktorých si vraj udržiavali svoj vzhľad v perfektnej kondícii. Aké boli ich tajné recepty?

1. Ingrid Bergman si holila čelo

Ingrid uprednostňovala úplne prirodzený vzhľad a musela zaň dokonca bojovať tým, že si odmietla zafarbiť vlasy, obočie a dokonca odmietla zmeniť svoje meno, čo bolo pre filmový priemysel kľúčové. No jedno tajomstvo predsa mala. Na obrazovke vyzerala nádherne aj preto, že si Ingrid holila centimeter od vlasovej línie, aby mala väčšie čelo.

1_ib_sl

2. Sophia Loren používala olivový olej ako každodennú kúru

Sophia Loren je legenda a jej krásu uznával celý svet. Aby si to udržala, zaradila do svojho jedálnička každý deň aspoň 2 polievkové lyžice olivového oleja. Dokonca si ho pridávala aj do kúpeľa, vtierala do pokožky, aby zostala lesklá. Ani takej Rite Hayworth nemohol olivový olej doma chýbať – používala ho ako účinnú masku na vlasy.

3. Marilyn Monroe si nanášala 5 rôznych odtieňov rúžu

Pokožka Marilyn na kamerách žiarila a k tomuto efektu jej pomohla jedna maličkosť. Naniesla si hrubú vrstvu krému alebo vazelíny na tvár. Okrem toho používala ešte jeden trik, Aby jej pery vyzerali plnšie, naniesla 5 rôznych odtieňov rúžu, ktoré vytvorili požadovaný rozmer. Vizážista Marilyn Monroe jej presne pri vonkajšom kútiku kreslil bielou ceruzkou malý trojuholník. To vraj malo opticky zväčšiť jej oči. Ku vnútornému kútiku zase naniesol linku, ktorú robil červeným rúžom. Jeho úlohou bolo rozžiariť pohľad tejto zbožňovanej herečky.

2_mm_jc

4. Joan Crawford žuvala žuvačku pre dobre vyzerajúcu čeľusť

Joan Crawford verila, že žuvačka môže spevniť jej čeľusť a pomôcť jej zbaviť sa tuku pod bradou. Okrem toho jej očistná procedúra bola ako rituál. Po každom čistení si tvár 25-krát postriekala ľadovou vodou.

5. Audrey Hepburn použila špendlík na mihalnice

Audrey si natierala tvár čerstvým gréckym jogurtom. Potom si ho nechala pol hodiny a potom ho zmyla. V jedálničku jej nesmeli chýbať zemiaky, ktoré v sebe majú veľa vitamínu C a antioxidantov. Zakladala si na nevinnom, no o to viac príťažlivom pohľade. Svoje dlhé mihalnice preto vždy po nanesení riasenky poctivo oddeľovala špendlíkom, aby neboli zlepené a nepripomínali mušie nožičky.

3_ah_kh

6. Katherine Hepburn použila cukor na peeling pokožky

Katherine Hepburn preferovala prirodzený a minimalistický štýl vrátane prirodzeného líčenia. Pre dosiahnutie dokonalej pleti si pravidelne robila peeling. Peeling vytvorila zmiešaním cukru a malého množstva teplej vody. Po peelingu si vytlačila na tvár citrónovú šťavu a trochu ju vmasírovala do pokožky. Procedúru skončila nanesením niekoľkých kvapiek ľadovo studenej vody.

7. Marlene Dietrich si oholila obočie

Aby si Marlene udržala dokonalý tvar obočia, používala holiaci strojček. No strojček používala aj inak. Reč však nie je o depilácii bežných miest nášho tela, ale o odstraňovaní chĺpkov na tvári. Žiletku do ruky brali slávne herečky preto, aby spojili hneď tri benefity: superhladká pokožka, odstránenie odumretých buniek a prirodzený jas tváre. A vôbec sa vraj neobávali toho, že by sa im holenie tváre vypomstilo v podobe nepríjemného zarastania.

4_md_vl

8. Vivien Leigh si kreslila linku ponad lem svojich úst

Ako jedna z prvých žien začala používať overený trik na zväčšenie pier. Vivien Leigh, ktorá si zahrala aj Scarlett O`Hara, si kreslila linku ponad lem svojich úst. Takto ich veľmi rýchlo a účinne opticky zväčšila. Až neskôr túto radu začalo opakovať mnoho žien a stala sa veľmi populárnou.

9. Grace Kelly si zvýraznila svoje lícne kosti

Kontúrovanie sa v poslednej dobe používa veľmi intenzívne, no bolo vynájdené už dávno. Grace Kelly ho použila na lícne kosti. Dala si jeden odtieň pod lícne kosti a o niečo tmavší odtieň na lícne kosti.

5_ib_gg

10. Greta Garbo použila na očné viečka vazelínu

O okolie očí sa príkladne starala. Každý večer si nanášala hrubú vrstvu vazelíny pod oči, aby sa ráno prebudila s jemnou pokožkou a oddialila nástup vrások. Používala vazelínu ako podklad pod očný tieň, aby dosiahla žiadaný lesk.

Zdroj foto: Wikipedia


https://brightside.me/wonder-people/10-beauty-secrets-that-were-used-by-old-hollywood-celebrities-803103/

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.