Candy Crush alebo 5 typov, ako byť úspešný!

Napísal Kristína Chudá 28. júl 2022

Pýtate sa, ako môže Candy Crush súvisieť s pracovným úspechom? Tu sú tipy, ako získať úspech v podnikaní. Už dlhšiu dobu vedci poukazujú na to, že hranie počítačových hier poskytuje ľuďom ďaleko užitočnejšie prínosy ako len prostú zábavu.

woman_busine_21

Profesorka Daphne Bavelier zo švajčiarskej University of Geneva vyzdvihuje schopnosť hráčov cielene meniť svoju pozornosť, následkom čoho efektívnejšie spracúvajú vizuálne informácie a sú schopní rozhodovať sa rýchlejšie. Zástancovia hrania hier Angry Birds, Candy Crush alebo Farm Heroes ságu hovoria, že im pomáha v pasívnom premýšľaní nad problémami a ich riešeniami.

1. Vždy formulujte ciele.

Prvá vec v hre je, že každá úroveň Candy Crush má cieľ. Musíte urobiť rôzne veci ako napríklad vytváranie farebných bômb. Stručne a jasne povedané, musíte mať stanovený cieľ. Ak ste podnikateľ, musíte si formulovať ciele sami pre svoje podnikanie. A keď ste cieľ dosiahli? Stanovte si ďalší a ďalší. Nová výzva vám pomôže stanoviť aj nové ciele. Nové ciele môžu mať niečo spoločné s tými starými, alebo môžu byť úplne iné. Vždy viete, že "hra", ktorú hráte, má pravidlá a s nimi sa dá vyhrať.

2. Zameranie je jediná cesta k úspechu.

Ako náhle ste si stanovili cieľ, musíte sa naň aj poriadne sústrediť. Činnosti, ktoré robíte denne, musia byť v súlade s vašim vytýčeným cieľom. 

3. Verte v úspech.

Stratégia, ktorú používajú Vaši kolegovia je správna pre nich, no pre Vás nemusí. Pre každého platí niečo iné. Jediné, čo musíte, je vedieť a veriť, že sa vám bude dariť. Trocha logiky, trochu šťastia a hlavne viera v vaše schopnosti. Všetky tieto veci sú dôležité pre váš úspech. Budú dni, kedy budete o sebe pochybovať, či ste schopný vykonávať svoju prácu na plno. No napriek tomu musíte vytrvať a ostať v hre. 

4. Prijatie rady.

Keď vám Candy Crush poskytne nápovedu, vezmete ju. A reálny život? Čo vaše podnikanie? Prijmete radu? Ak je pomoc je na dosah a je v poriadku, ak ju prijmete. Nik učený z neba nespadol.

5. Verte v hojnosť.

V každom a v každom podnikaní môže nastať malá finančná kríza. Všade, kam sa pozriete, vidíte peniaze Skutočnosť, že momentálne nie sú na vašom bankovom účte, neznamená, že tam niekedy nebudú.


Zdroj:

https://www.lifehack.org/535424/lessons-from-candy-crush

https://www.etrend.sk/podnikanie/herna-teoria-produktivity-ked-sef-naordinuje-v-praci-candy-crush-sagu.html

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.