Práca snov - aké sú tie najdokonalejšie pracovnej pozície?

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, aká je vaša vysnívaná práca? Ak si myslíte, že neexistuje, pretože za ležanie v posteli alebo ochutnávanie zmrzliny vám predsa nikto nezaplatí, ste na omyle!

Tu vám prinášame zoznam pozícií, o ktorých ste pravdepodobne ani netušili, že existujú. A aj keď to tak nevyzerá, svoj vysnívaný pracovný post môžete nájsť aj vy. Choďte šťastiu naproti, pýtajte sa, sledujte ponuky pracovných portálova buďte si istí, že aj na vás niekde čaká práca snov.

1) Pre dobrodruhov - správca ostrova

Šesť mesiacov šnorchlovanie, ochutnávanie miestnych špecialít a fotografovanie prírodných krás Hamiltonovho ostrova - to bola práca Brita Bena Southall, ktorý vyhral polročný kontrakt na pozícii správcu rozprávkového ostrova pri Veľkom bariérovom útese. Hlavnou úlohou 34-ročného dobrodruha bolo prostredníctvom fotografií a videí umiestnených na sociálnych sieťach predstaviť čo najviac ľuďom pôvaby a dovolenkové prednosti tohto špeciálneho miesta. Za preskúmanie prírodných divov Hamiltonovho ostrova si rodák z Petersfield v grófstve Hampshire zarobil v prepočte 2 a pol milióna korún! Závidieť môžeme aj jeho priateľku, ktorá Bena pri plnení práce snov sprevádzala.

1 ben southall

2) Pre leňochov - spánkový dobrovoľník

Pokiaľ zo všetkého najviac milujete svoju posteľ a zvuk budíka vám každé ráno nepríjemne drása sluch, potom je takáto pozícia presne pre vás. Spánkový dobrovoľník je totiž platený za to, že spí. V rámci lekárskych štúdií sú vyberaní vhodní adepti podľa veku, pohlavia i životného štýlu. V prípade, že splníte požadované kritériá, vedzte, že vás bude čakať niekoľko nocí na lôžku pod lekárskym dohľadom, za čo si môžete na príklad v bostonskej nemocnici zarobiť až 1 000 dolárov za deň!
Ak vám ale nerobí dobre medicínske prostredie, určite vás zaujme pracovná ponuka testovanie luxusných postelí. Túto skvelú brigádu si našla aj študentka birminghamskej univerzity Roisin Madigan, ktorej jedinou pracovnou náplňou bolo v desať večer zaľahnúť do rozprávkových postelí nachádzajúcich sa napríklad v hotelových reťazcoch Savoy. Potom mala rovnako ako princezná na hrášku popísať všetky "nedokonalosti", ktoré jej znepríjemňovali dokonalý spánok. Za mesiac si tak "vyváľal" až 35 000 korún. Jediná podmienka anglickej spoločnosti Simon Horn bol zákaz požitia kávy a alkoholu.

2 postel

3) Pre maškrtníkov - ochutnávač čokolády

Čokoláda - len málokomu sa pri pomyslení na túto maškrtu nezačnú zbiehať slinky v ústach. Tušili ste, že za ochutnávanie jednej z najlepších čokolád na svete môžete byť aj platení? Firma Mondelēz International, ktorá vlastní slávne značky ako Cadbury's, Oreo alebo Milka, hľadala do svojho tímu odborníka, ktorý bude kontrolovať každý sladký produkt, ktorý opustí výrobnú halu. Prácu snov nakoniec získala Hayleigh Curtis. O tom, že vybrali správne, svedčí aj to, že má táto gurmetka svoje chuťové poháriky poistené na jeden milión libier!
Ak smútite kvôli tomu, že je tento vysnívaný job obsadený, vedzte, že zmrzlinársky gigant Ben & Jerry's veľmi často hľadá do svojho tímu zmrzlinových fajnšmekrov. Milovníkov destilátov určite zaujme post kontrolóra správnej chuti vyhlásené whisky Jack Daniels.

chocolate 1200x800

4) Pre hračky - LEGO profesor

Hravosť, nápaditosť, tvorivosť, a hlavne duša dieťaťa - to sú hlavné podmienky, ktoré musia spĺňať kandidát na pozíciu odborníka na stavebnicu LEGO, ktoré vyhlásila britská univerzita Cambridge. Jeho náplňou práce je sen každého hravého dieťaťa - vymýšľať nové spôsoby, ako vylepšiť túto najobľúbenejšie detskú hru naprieč pohlaviami a generáciami. Za výskum toho, ako pomocou malých kociek zvýšiť u jeho používateľov kreativitu, podporiť rozvoj fantázie a stimulovať správny vývoj, získa LEGO profesor ročný plat cez dva milióny korún.
Od stavebnice je len krátka cesta k videohrám. Vyznávači najrôznejších virtuálnych hier sú platení od hodiny (zhruba 10 - 18 dolárov), aby vyskúšali a našli medzery a chyby v testovaných hrách. Hlavný podmienka pre vykonávanie tejto pozície je chuť hrať sa, chladná myseľ a tolerantný (alebo radšej žiadna) partnerka.

4 lego

5) Pre milovníkov zvierat - venčenie psov

Stále obľúbenejšie a vyhľadávanejšie sú osoby, ktoré profesionálne a s láskou strážia a venčia psích miláčikov. Pre túto prácu musíte disponovať dobrou fyzickou kondíciou - predsa len nie všetci uštekaný miláčikovia budú dobre vychovaní - a samozrejme slabosťou pre nemé tváre.
"Na našom pracovnom portáli uverejňujeme podobné ponuky najčastejšie pred letnými prázdninami a Vianocami. Jednou z podmienok zamestnávateľa je spravidla skúsenosť so zvieratami aj možnosť stráženia psov u seba doma či cez víkendy. Za hodinu strávenú so zvieracími miláčikmi si môžete zarobiť až 150 korún, "prezradil svoje cenné skúsenosti riaditeľ pracovného portálu JenPráce.cz, Radovan Hypš.

dog in car 3 17

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.