Tisícové krémy

Uvažujete nad kúpou pleťového krému za niekoľko tisíc? Máte o takejto investícií značné pochybnosti, ale zároveň vo vás hlodá otázka: Čo keď...?

>> Móda >> Aktuálne >> Tisícové krémy

Možno veríte na zázraky vedy a uvažujete logicky: pleťový krém by sa nemohol predávať za sumu tri, sedem či dokonca dvadsať tisíc korún (hit japonskej firmy Kanebo), ak by mal účinky porovnateľné s tridsaťkorunovou indulonou...!?

Ak vezmeme do úvahy názory odborníkov, existujú dva ideologicky nezmieriteľné tábory. Jeden tvrdí: Platiť za pleťové krémy veľké peniaze je absurdné; je to jednoducho hlúposť! Ide o využívanie a psychickú manipuláciu zo strany kozmetických firiem, ktoré vychádzajú (tiež) z logického predpokladu: stárnuci ľudia túžiaci po mladistvom vzhľade urobia všetko preto, aby si ubrali pár rokov... vyhodiť pri tom niekoľko desiatok tisíc korún je to najmenej... "a človek nikdy nevie"... Vo vedomí ľudí vládne premisa: čím vyššia cena, tým vyššia kvalita a spoľahlivosť. Výrobok s nízkou cenou predsa nemôže naplniť vysoké očakávania. Značka je jednoducho značka...
Druhý názorový tábor tvrdí: Veda kráča stále vpred a s ňou ruka v ruke kozmetický priemysel. K dispozícii sú mnohé revolučné objavy; tie však vyžadujú značné úsilie a vysoké náklady. A to sa premieta do cien kozmetických výrobkov, ktoré by bez veľkých investícií nikdy neuzreli svetlo sveta. Vysokokvalitné pleťové krémy, gély a emulzie sa stále vylepšujú a celý tento proces má charakter striktne vedeckej disciplíny. Keď sa niekomu zdá, že krém obsahujúci zelený čaj alebo iný bežne dostupný rastlinný výťažok je pridrahý, musí zvážiť problém v celej šírke: jedinečnosť kozmetického prípravku môže spočívať v prítomnosti jednej jedinej molekuly - napríklad zeleného čaju... no dopracovať sa k nej vyžaduje veľa námahy a prostriedkov...

Tip: Skúste si v stave "investičnej nerozhodnosti" (so vzrušujúcou krabičkou v ruke) položiť nasledujúce otázky: Stojí tento svet na pravde, cti a práve alebo na klamstve, podvode a bezprávi? A prečo vlastne všetci tí boháči, ktorí by si mohli krémom od firmy Kanebo natierať aj topánky, nevyzerajú sviežo a mladistvo? Žeby nechceli?

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.