Prvá pomoc pri sústredení

Napísal LR Health & Beauty 05. február 2015

Učíte sa na skúšky alebo sa len potrebujete sústrediť na dôležitú prácu? Nemusíte vždy siahať po káve, či energetických nápojoch. Skúste nami ponúkanú zdravšiu alternatívu. 


Brahmi a reishi

Ak ste skôr zástancom alternatívnej medicíny, môžete skúsiť ázijskú bylinu brahmi. Rastie v Himalájach, kde je obľúbená najmä vďaka pozitívnym vplyvom na mentálne funkcie. Konkrétne na dlhodobé zlepšenie pamäti, schopnosti podporovať učenie či reflexy. Bylina je známa silnými antioxidačnými vlastnosťami a tinktúra z nej má blahodarné účinky pri reumatických ochoreniach. Pomerne obľúbenou alternatívou je okrem brahmi tiež reishi, ktorá je často označovaná ako huba dlhovekosti. Jej užívanie nemá žiadne vedľajšie účinky a je preto zaraďovaná do skupiny takzvaných adaptogénov. Huba obsahuje širokú škálu látok prospešných pre ľudský organizmus, napríklad viac ako 200 antioxidantov, vlákninu alebo dôležité enzýmy. „Huba reishi je známa svojimi blahodarnými účinkami, ktoré sú nielen v Ázii dodnes cenené. Jej užívanie prispieva k znižovaniu hladiny cholesterolu, podporuje krvný obeh, zlepšuje regeneráciu pľúc alebo pomáha so spánkom. Extrakt z reishi zároveň podporuje pamäť a prispieva k zlepšeniu koncentrácie,“ potvrdzuje účinky tejto huby MUDr. Pavel Hanzelka zo spoločnosti LR Health & Beauty Systems.


Vitamín B 12 je nevyhnutný pre fungovanie mozgu a nervového systému. "Napomáha tiež znižovať mieru únavy a vyčerpania, potláča stres a podnecuje kognitívnu funkciu mozgu, "MUDr. Pavel Hanzelka. Tá ponúka pre podporu pamäti a sústredenia preparát Mind Master, ktorý okrem vitamínov obsahuje aj aloe vera, železo alebo extrakt zeleného čaju. Ďalším dôležitým zo skupiny je vitamín B1, ktorý prispieva k dobrej funkcii nervového systému a pomáha prekonávať emotívne a stresové situácie. Vitamíny B však organizmus nedokáže dlhodobo skladovať, preto je nutné ho telu neustále dodávať.

Lecithin je látkou, ktorá je schopná pomôcť pri pocite únavy a dokáže priaznivo ovplyvniť intenzitu myslenia. V prípade lecithinu je dôležité dodržiavať dávkovanie, ktoré odporučí lekárnik. Odporúčaná denná dávka predstavuje 2,5 g, priemerná denná spotreba sa pohybuje až na hranici 3 gramov. 

Ginko Biloba je odporúčané najmä vďaka vysokému obsahu antioxidantov, ktoré pomáhajú zabraňovať poškodzovanie buniek, sú účinné na odbúravanie stresu a celkové stimulovanie nervového systému. Užívanie ginko biloby je ale skôr behom na dlhú trať a zaradenie tabletiek či tinktúr do životosprávy je nutné premyslieť skôr, než v samotnom skúškovom období.


Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.