Kúpeľne procedúry...

… si môžete dopriať skoro vo všetkých wellnes centrách, navyše keď má takéto centrum ajprírodnú termálnu vodu, neváhajte a vyskúšajte všetky možnosti. V ponuke sú rôzne typy procedúr a však menej skúsený návštevník má nie raz problém vybrať si ten najvhodnejší typ.

spa 2019

Kúpele ponúkajú množstvo typov masáži a vodných kúpeľov určených pre rozličné zdravotné ochorenia a obtiaže.

Masáže

Reiki – pochádza z Japonska, slúži k posilneniu životnej energie a k prečisteniu energetických dráh a centier v tele cez dotyky rúk. Vykonáva sa obvykle v ľahu cez oblečenie a vhodná je pri telesnej vyčerpanosti, migrénach a depresiách.

Shiatsu – pochádza zo starovekej Číny a však jej názov vznikol v Japonsku, čo v preklade znamená tlak prstov. Pri tejto metóde sa používajú palce, prsty, dlane, lakte, chodidlá ako aj kolená. Jej hlavnou úlohou je tlakom nastoliť energetickú rovnováhu v tele.

Lávové kamene – táto metóda je veľmi stará a poznali ju už starovekí Inkovia, Máyovia, severoamerickí indiáni ako aj obyvatelia v starovekej Číny. Význam tejto terapie spočíva v uvoľnení zablokovaných bodoch v meridiánoch a v rozprúdení energie v tele za pomoci nahriatych lávových kameňov. 

Anticelulitidová masáž – uvoľňuje lymfatické cesty za pomoci sklenených baniek, prístrojov alebo ručnou masážou.

Rehabilitačná masáž – je kombinácia klasickej, reflexnej a mobilizačnej masáže. Vhodná je hlavne pri fyzickom vyčerpaní, pretože odstraňuje únavu a svalovú tuhosť. 

Aróma terapeutická masáž – je veľmi príjemná uvoľňujúca metóda jemných dotykov a hladenia celého tela s účinkami vonných rastlinných silíc.

Hydromasáže

Existujú odlišné typy hydromasáži, podľa intenzity masážneho prúdu a teploty vody. Odporúčajú sa hlavne pri problémoch s pohybovým aparátom, pri nedostatočnej cirkulácii krvi v končatinách, rôznych typoch neuróz, nespavosti a podobne.

Jemná mikromasáž – má relaxačné účinky, jemným prúdom sa zameriava na jednotlivé časti tela .

Perličkový kúpeľ – trvá približne 20 minút a teplá voda (36 až 38 °C) prechádza cez špeciálny rošt, táto metóda je vhodná pri neurózach, nespavosti a hojení jaziev.

Uhličitý kúpeľ - teplá voda (24 až 35 °C) obsahuje oxid uhličitý, ktorý spôsobuje veľké prekrvenie. Kúpeľ trvá približne 10 až 20 minút a má priaznivé účinky na pohybové ústroje a nervový systém. Nie je vhodná pre ľudí trpiacim nízkym tlakom. 

Škótske streky – sú kombináciou teplého (40 °C) a chladného streku (15 až 20 °C) prúdu vody. Vykonávajú sa pri tlaku 3 ATM vo vzdialenosti cca. 3 metrov. Masáž sa začína teplým strekom po dobu 30 sekúnd a za ním nasleduje chladný po dobu asi 5 – 10 sekúnd. Streky sa opakovane striedajú 6x až 10x, ukončujú sa chladným prúdom. Vhodný je pri ochoreniach pohybového aparátu, funkčných poruchách prekrvenia a vhodné sú ja pri psychickej a telesnej vyčerpanosti.

Kúpeľ Air Jet – ide o intenzívnu kombinovanú podvodnú a vzduchovú masáž vo vani so šetriacim účinkom pre organizmus, zlepšuje prekrvenie kože a svalov. Celá procedúra trvá 20 minút pri teplote vody 37 až 38 °C. Vhodná je pri liečbe obezity, nespavosti, prepracovanosti a ochorení pohybového aparátu. 

Kneippová kúra - táto metóda pochádza od farára Sebastiána Kneippa, podľa ktorého sa dodnes otužuje chôdzou naboso v rose, v studenej vode alebo v snehu. V tzv. Kneippovom jazierku pre otužovanie, nájdete teplú vodu so 40 až 42 °C a studenou minerálnu vodu o teplote10 až 16 °C, ktorou striedavo prechádzate. Táto metóda je vhodná pri bolestiach hlavy, syndróme studených nôh, začínajúcich kŕčových žilách a k uvoľneniu členkov a kĺbov na nohách.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.