Ako rozpoznať, že má váš partner skrátenú uzdičku? A čo s tým?

S mužmi je to tak: o chúlostivých záležitostiach ledva prehovoria s vami a hovoriť s lekárom? Tak to sotva! To určite potvrdí každá žena, ktorej partner má problémy, ktoré mu spôsobujú ťažkosti v sexuálnom živote.

shutterstock_intimate22

Aj uzdička musí byť v poriadku, ak chcete mať s partnerom plnohodnotný sex

Mužské problémy tohto typu môžu byť spôsobené rôznymi faktormi. Medzi ne patrí aj skrátená uzdička, odborne frenulum. Ide o kožnú riasu, ktorá spája predkožku so žaluďom. Je v nej veľké množstvo nervových zakončení a je silnou erotogénnou zónou.

Dráždenie uzdičky môže viesť k ejakulácii, takže pre sexuálny život je potrebné, aby bola v poriadku. Nie vždy však tomu tak je. Čakať, že sa váš partner sám rozhodne navštíviť urológa pri prvých náznakoch problému, je často naivné. Pri akých príznakoch by ste ho však mala prehovoriť, aby vyšetrenie neodkladal a prípadne podstúpil operáciu uzdičky?

Pri týchto príznakoch spozornite aj v prípade, že sa váš partner tvári, že je všetko v poriadku 

Aj keď skrátená uzdička v pokojnom stave nespôsobuje žiadne ťažkosti, pri sexe sa môže prejaviť viacerými spôsobmi. Na jednej strane tu je nemožnosť úplného stiahnutia predkožky, čo vedie k nedostatočnej stimulácii pri sexe. Môže však nastať aj opačný problém.

Keďže sme spomínali, že uzdička je silnou erotogénnou zónou, skrátená uzdička môže mať za následok zvýšenú citlivosť, ktorá vedie k predčasnej ejakulácii. Spôsobovať môže aj bolesť, či deformáciu mužskej pýchy pri erekcii. Výnimkou nie sú ani časté zranenia a krvácanie z uzdičky.

V prípade, že u svojho partnera vypozorujete vyššie uvedené príznaky, existujú dve možnosti. Prvou je postupné predlžovanie uzdičky hormonálnymi krémami. Takáto liečba však nie vždy zaberá. Oveľa lepšie by pre vášho partnera bolo ak by podstúpil frenulotómiu. Ide o chirurgický zákrok, pri ktorom lekár vykoná horizontálny rez (v lokálnej anestézii), aby uzdička nespôsobovala žiadny ťah. Toto riešenie prináša výsledky takmer okamžite.

Zdroj obrázka: Autor: Kaspars Grinvalds / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.