Obtiaže s erekciou

Z celkového množstva mužov, ktorý sú postihnutí týmto problémom, pomoc vyhľadá asi len 15 percent z nich. Zapríčiňujú to rôzne predsudky a hanblivosť.

>> Móda >> Aktuálne >> Obtiaže s erekciou

Ak sa partner ostýcha navštíviť lekára, môže to urobiť aj jeho partnerka, pretože po porade s lekárom je schopná ho vhodne motivovať. Niekedy sa stáva, že stačí len upraviť životosprávu, dopriať si dostatok spánku a odpočinku. Pokiaľ sa problémy opakujú a pretrvávajú niekoľko týždňov, vtedy je najvhodnejší čas navštíviť lekára. O poruche erekcie, môžete uvažovať vtedy, keď partner niekoľko týždňov pravidelne nemôže dosiahnuť a udržať stoporenie. Môže navštíviť špecialistu urológa či sexuológa.

Vyšetrenie v sexuologickej ambulancii nieje bolestivé, pretože lekár sa na prvom stretnutí len cielene informuje a z následných informácii vie stanoviť diagnózu. V niektorých prípadoch môže vykonať celkovú prehliadku, pri ktorej prehmatá semenníky a penis, aby vylúčil zjavný patologický nález. Medzi tie nepríjemnejšie ale bezbolestné vyšetrenia patrí vyšetrenie prostaty, ktoré sa vykonáva cez konečník.

Súčasná medicína ponúka niekoľko typov liečby pre skoro každú poruchu erekcie. Pri problémoch s erekciou existujú lieky, ktoré sú bezpečné a odlišujú sa len v účinkoch dĺžky, spoľahlivosťou, výskytom vedľajších účinkov a spôsobom užívania. Niektoré z nich majú veľmi dlhý účinok a tým odpadáva psychická úzkosť so zlyhania, ktorá sa zakotvila v podvedomí pacienta.

Liečba
Najskôr sa pristupuje k medikamentóznej liečbe vo forme tabliet, dôležité je ale podotknúť, že tento typ liekov nefunguje bez erotickej stimulácie, čo znamená, že k dosiahnutiu erekcie je nutné sexuálne vzrušenie.

Medzi ďalšiu možnosť patria injekcie pre tých pacientov, ktorým nepomáhajú alebo z iných dôvodov nemôžu užívať tablety. Injekcie dodávajú látky – prostaglandiny, ktoré vyvolajú erekciu aj bez dráždenia na niekoľko desiatok minút.

Vákuová pumpa patrí medzi účinné pomôcky na stoporenie pohlavného údu. Pumpa navodí stoporenie znížením tlaku vzduchu v plastovom valci, ktorý sa nasadí na penis.

Nakoniec sa pristupuje ku krajným možnostiam, ktorými sú operácie a jednou z nich je vloženie protézy na podporu stoporenia.

1 Komentár

  • Komentár Tomas23 %AM, %21 %529 %2016 %11:%dec napísal Tomas23

    Podľa mňa treba vyskúšať všetko. Od zdravej stravy až po šport a ak nič nezaberá nasadiť PRÍRODNÉ výživové doplnky. Ja o tom píšem blog http://www.vyzivovy-doplnok.sk/lepsia-potencia . Pozrite sa a možno vám niečo pomôže :)

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.