Nepodceňujte svoje črevá, ich mikroflóra musí byť v rovnováhe

Význam priateľských baktérií je pre človeka nedoceniteľný. Živé kultúry nachádzajúce sa v črevnej mikroflóre majú pre naše telo dôležitú funkciu a preto dbajte na ich dopĺňanie.

probiotika_2021

Živé kultúry

Význam priateľských baktérií, známych aj pod názvom probiotické baktérie, je pre človeka nedoceniteľný. Živé kultúry nachádzajúce sa v črevnej mikroflóre regulujú pH a strážia podmienky pre rast a množenie neželaných, patogénnych baktérií. Preto je dôležité dopĺňať zdraviu prospešné živé kultúry vhodnou stravou, avšak to nemusí vždy stačiť. Najmä počas zdravotných komplikácií, spôsobených aj užívaním liekov je vhodné podporiť správne fungovanie črevnej mikroflóry výživovými doplnkami, ktoré obsahujú priateľské baktérie. Rozhodujúcu úlohu zohrávajú aj kmene, ktoré sa vo výživových doplnkoch nachádzajú. Pri kúpe výživového doplnku je tak dôležité sledovať koľko kmeňov a živých mikroorganizmov sa nachádza v jednej dávke.

Nejde len o trávenie

I keď ste to možno nevedeli, črevá sa okrem spojitosti s trávením spájajú aj s imunitným systémom. Práve črevá sú našim najväčším imunitným orgánom a sídli v nich významné množstvo buniek imunitného systému. Na tomto orgáne záleží, či telo vstrebe všetky dôležité živiny a odolá útoku rôznych patogénov.

Črevná mikroflóra je teda neoddeliteľnou súčasťou zdravého fungovania človeka a základným pilierom imunity. Tvoria ju miliardy priateľských baktérií, ktorých hlavnou funkciou je tvorba ochrannej bariéry pred toxínmi a patogénmi z vonkajšieho prostredia. Aj preto je nevyhnutné správne fungovanie črevnej mikrobioty základom dobrej imunity, nakoľko až okolo  80% imunitných buniek sa nachádza práve v črevách. Zaujímavosťou je aj to, že zloženie črevnej mikroflóry je unikátne tak ako človek sám. Podľa jej zloženia by mohol byť človek identifikovateľný, podobne ako pri odtlačkoch prstov. Tento súbor mikroorganizmov však okrem prospešných baktérií obsahuje aj škodlivé, ktoré môžu za istých podmienok „prevziať nadvládu“ a zapríčiniť nemalé zdravotné problémy.

Podpora pri antibiotikách

Samostatnou kapitolou pri živých mikroorganizmoch je liečba antibiotikami. Pri užívaní antibiotík sa prirodzená mikroflóra narúša. Toto narúšanie dobrých baktérií, ktoré pomáhajú pri imunologických a metabolických procesoch, spôsobuje časté nežiaduce účinky súvisiace s užívaním antibiotík, ako sú hnačky či žalúdočné problémy. A práve probiotická suplementácia dokáže s týmito ťažkostiam pomôcť.

Vypýtajte si priateľské baktérie

Ak sa už nachádzate v lekárni s receptom na antibiotiká, lekárnik sa často pýta alebo odporúča aj probiotické prípravky. Práve probiotické prípravky sú pri liečbe antibiotikami neoddeliteľnou súčasťou. Antibiotiká síce porazia daný nešvár, ktorý vás na pár dní uložil do postele, svojim silným účinkom však zasiahnu aj prospešné baktérie.

Práve tie antibiotická liečba ničí a preto s prvým preglgnutím tejto silnej tablety pridajte aj produkty na podporu črevného mikrobiómu. Ak začnete užívať probiotiká spoločne s predpísanými antibiotikami a budete v užívaní pokračovať aj po ukončení liečby antibiotikami, budete lepšie predchádzať problémom s trávením.

TIP Vaša cesta k rovnováhe

Hľadať ihlu v kope sena je náročné. Rovnako tak je ťažké nájsť si ten správny výživový doplnok, keď ich je na trhu také veľké množstvo. Pokiaľ potrebujete podporiť svoje črevá a navrátiť črevnú mikroflóru do normálu, stavte na jednotku na trhu  v priateľských baktériách. Dôvera spotrebiteľov Biopronu totižto hovorí za všetko. Biopron sa už druhý rok po sebe stal voľbou číslo jeden a patrí mu tak označenie Najdôveryhodnejšia značka roku 2020 aj 2021 v kategórii probiotík, kedy v prieskume od agentúry Nielsen spotrebitelia jasne vyjadrili svoju spokojnosť. Výživový doplnok Biopron 9 Premium obsahuje v dennej dávke až 20 miliárd živých organizmov a unikátnu kombináciu 9 kmeňov živých mikroorganizmov, je obohatený o fruktooligosacharidy a je vhodný pre deti od troch rokov, dospelých aj pre tehotné a dojčiace ženy.

biopron9_22

Viac informácií získate na www.biopron.sk.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.