Odčervujete domáceho miláčika? Vieme, kedy to môže skončiť fatálne!

Napísal MojaLekáreň.sk 29. apríl 2023

Na stránkach MojaLekáreň.sk majú potreby pre zvieratá dlhodobo stúpajúci trend. Za posledné tri mesiace ich nakupujeme o 75% viac ako v rovnakom období minulý rok. Nedbalé použitie môže mať ale pre vašeho psa, či mačku fatálny následok!

cat-dog_1200x800

My vám odborne poradíme ako sa tomu vyhnúť, pretože to, čo je samozrejmosť pre vás, nemusí pomôcť vášmu miláčikovi.

Medzi najpredávanejšie produkty v potrebách pre zvieratá na našich stránkach patria odčervovacie tablety a pasty pre psy . Podľa veterinárky našej online poradne MVDr. Kateřiny Návojovej Horáčkovej, sú práve antiparazitiká najčastejšie diskutovanou a dopytovanou témou medzi chovateľmi. “Dokonca vrátane odblšovania celej domácnosti,” hovorí s humorom veterinárka a dodáva, že na MojaLekáreň.sk sme naozaj pripravení riešiť problémy celej rodiny, aby ste sa cítili dobre. Zlé dávkovanie antiparazitík vedie podľa nej k neúčinnosti.  “Najčastejšie to býva poddávkovanie, alebo zlý interval dávkovania. Dokonca pri silne začervenaných mačiatkach môže dôjsť pri laickom odčervovaní až k ich úhynu,” upozorňuje veterinárka.

Medzi najfatálnejšie a najčastejšie omyly v liečení zvierat hovorí veterinárka v súvislosti so samoliečbou: “často sa stretávam s tým, že ľudia podávajú prípravky pre psy mačkám. Pri antiparazitikách s obsahom permetrínu, dochádza potom k ťažkým otravám mačiek a následne až k úhynu. Ďalšou kapitolou je podávanie liekov určených pre ľudí zvieratám. Často v tomto prípade dochádza k poškodeniu zvieraťa a v krajnom prípade a k úhynom,” vysvetľuje Kateřina Návojová Horáčková. Rapídne stúpol, na našich stránkach, záujem o Žuvacie tablety proti kliešťom a blchám pre psy. Oproti minulému roku o 100%! Na druhej strane však asi majitelia psov a mačiek nedávkujú tieto produkty správne, zrejme podceňujú hmotnosť zvieraťa. S tým sa často stretáva aj naša veterinárka: “ časté poddávkovanie aj pri týchto tabletách spôsobuje neúčinnosť,” hovorí a dodáva, že pri psoch s rôznymi chronickými ochoreniami môže dochádzať k nežiaducim účinkom. “Tablety by nemal preto majiteľ takéhoto psa svojvoľne podávať bez konzultácie s odborníkom,” uzatvára. Vždy treba rešpektovať minimálne príbalový leták produktu.

Jednou z najviac dynamicky sa vyvíjajúcich kategórií na stránkach MojaLekáreň.sk je práve veterinárne portfólio. Široká škála produktov pre psy, mačky, kone, králiky, vtáky na jednom mieste s dodávkou až domov. Zvýšený záujem je aj o múdre pomôcky a interaktívne hračky, čo môže dokazovať, že majitelia miláčikov kráčajú s trendom a záleží im na rovnakej interakcii svojho zvieraťa s týmito produktami.

Aby ste sa cítili dobre, na stránkach MojaLekáreň.sk sa dokážeme postarať o všetkých členov rodiny, aj tých zvieracích. Šetríme našim zákazníkom čas, peniaze a zároveň prinášame odborné poradenstvo, čo spolu prináša komfortný balíček služieb.

30. 4. nás čaká Svetový veterinárny deň, vyhlásený Svetovou veterinárnou asociáciou, ktorý poukazuje na to, že väzby medzi zvieraťom a človekom sú veľmi silné. Urobte svojmu maznákovi radosť napríklad doplnkom na vitalitu. Tie podľa veterinárky neublížia a nestretla sa pri nich s nežiaducimi účinkami.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.