Ako na čistenie naparovacej žehličky

Naparovacia žehlička i parný generátor si vyžadujú pravidelné čistenie a odvápňovanie, ktoré zachovajú ich plnú funkčnosť, výkonnosť a životnosť.

braun_021123

Ako na čistenie naparovacej žehličky?

Aj keď žehlenie nepatrí medzi najobľúbenejšie domáce práce, prináša so sebou viacero benefitov. Zbavuje odev zvyškov baktérií, predlžuje jeho životnosť, odstraňuje prípradné pachy a zlepšuje vzhľad oblečenia.

Hľadáte spôsob, ako si žehlenie uľahčiť a stráviť pri ňom čo najmenej času so skvelými výsledkami? Riešením je naparovacia žehlička alebo žehlička s parným generátorom. Tie disponujú množstvom inovatívnych funkcií, ktoré žehlenie zjednodušia, urýchlia a ušetria vám veľa energie. Avšak dôležité je, aby ste parný generátor pravidelne čistili.

Ako vyčistiť naparovaciu žehličku a parný generátor?

Ak chcete, aby vám naparovacia žehlička alebo žehlička s parným generátorom slúžila bezproblémovo dlhé roky, je potrebné dopriať jej pravidelnú starostlivosť. Tá sa odvíja od konkrétneho typu produktu a odporúčaní výrobcu, ktoré sú súčasťou návodu na použitie.

Zaujíma vás, ako odvápniť naparovaciu žehličku či vyčistiť žehliacu plochu parného generátora? Máme pre vás informácie, ktoré sa vám zídu.

Tipy na čistenie naparovacej žehličky

Ako je spomenuté vyššie, kľúčom k funkčnosti, výkonnosti a dlhej životnosti naparovacej žehličky je dodržiavanie pokynov výrobcu v manuáli na použitie. Ten je súčasťou každého balenia produktu a väčšinou je dostupný aj online na webových stránkach výrobcu či predajcu.

Čo je v tomto smere dôležité? V prvom rade nepoužívajte do naparovacej žehličky 100% destilovanú vodu. Maximálny pomer s čistou vodou je 50:50. Takže obyčajná voda z vodovodu je úplne v poriadku, nakoľko naparovacia žehlička disponuje systémom na odstraňovanie vodného kameňa, ktorý vám celý proces čistenia značne uľahčí.

Čo sa týka žehliacej plochy naparovacej žehličky Braun, tá disponuje eloxovanou žehliacou plochou. Čistenie je možné previesť navlhčenou handričkou po vychladnutí a odpojení žehličky od zdroja elektrického prúdu. Absolútne nevhodné je použitie chemikálií či hubiek s nylonovým povrchom.

Čo sa týka odvápnenia žehličky, postupujte podľa návodu na použitie. Ako na to? Najprv naplňte nádržku vodou z vodovodu, žehličku dajte do zvislej polohy a nastavte maximálnu teplotu. Po zahriatí žehličku odpojte zo zdroja elektrickej energie. Následne dajte žehličku nad umývadlo a držte ju vodorovne. Ovládač regulácie pary pretočte v smere hodinových ručičiek do maximálnej polohy na anti calc.

Vykonaním týchto krokov dôjde k uvoľneniu vody z nádržky, v dôsledku čoho sa opláchne výhrevné teleso žehličky a aj odstráni vodný kameň zo žehliacej plochy. Tento postup je možné v prípade potreby niekoľkokrát opakovať.

Okrem toho je potrebné ventil z ovládača regulácie pary vložiť do neriedeného octu a odstrániť z neho vodný kameň. Po opláchnutí ventila čistou vodou ho vráťte späť, dajte do nádržky čistú vodu a po zahriatí žehličky niekoľkokrát stlačte ovládač regulácie pary. Potom sa môžete pustiť do žehlenia.

Čistenie parného generátora je hračka. Čo je dôležité?

Žehlička s parným generátorom posunie žehlenie na vyšší level. Vďaka pokrokovým funkciám si poradí s akýmkoľvek materiálom s minimálnou námahou. Avšak aj tu platí, že pre zachovanie plnej funkčnosti je potrebné parný generátor čistiť. Čo by ste mali vedieť?

Parný generátor, podobne ako naparovacia žehlička, disponuje eloxovanou žehliacou plochou. Táto žehliaca plocha je mimoriadne klzká a dvakrát tvrdšia ako nerezová oceľ. To znamená, že sa dá čistiť iba vlhkou handričkou. Nevhodné sú drôtenky, chemikálie či ocot.

Ako si poradiť s odvápňovaním? Parný generátor Braun CareStyle disponuje odvápňovacím systémom Ultimate FastClean, ktorý zabezpečuje dlhotrvajúci výkon. Odvápnenie s touto technológiou je jednoduché a veľmi rýchle. Akonáhle je parný generátor vychladený, stačí ho preniesť k drezu alebo k umývadlu, otvoriť bočný ventil a vodu zo základne generátora jednoducho vyliať. Samotný postup odvápnenia je aj podrobne opísaný v návode na použitie.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.