Zahrejte sa plánovaním budúcoročnej dovolenky

Aj keď to spočiatku tak nevyzeralo, tohtoročná jeseň nám predsa len priniesla aj celkom dosť pekných slnečných dní. Teraz nám však už neostáva nič iné, len sa zmieriť s tým, že sa blíži zima. A čo takto si čakanie na teplejšie počasie skrátiť aspoň plánovaním budúcoročnej dovolenky pri mori?

shutterstock_greece_22

Presvedčte sa, že pláže na Kréte patria naozaj medzi tie naj

Medzi tradične obľúbené destinácie patria grécke ostrovy. Tých je naozaj veľa, takže si medzi nimi vyberie ideálnu dovolenkovú destináciu určite každý. Aby sme vám uľahčili rozhodovanie, dáme vám odporúčanie na dva z nich.

A začneme hneď tým najväčším, Krétou. Prečo sa rozhodnúť pre dovolenku na Kréte? Priezračne čisté more a romantické piesčité aj kamienkové pláže, ktoré sú považované za jedny z najkrajších v Európe, vám ulahodia bez ohľadu na to, aké sú vaše predstavy o dokonalej pláži. Svedčia o tom aj Modré vlajky, ktorými sa pýšia mnohé z týchto pláží. Zážitok z nich umocní aj fakt, že Kréta je jedným z najteplejších miest v Európe.

Ak obľubujete o niečo aktívnejšie dovolenky, môžete si vyskúšať šnorchlovanie, či potápanie a preskúmať tunajší zaujímavý podmorský život. Preskúmavať môžete aj jedinečné pamiatky, či fascinujúcu prírodu.

Nielen more, ale aj krásna príroda je to, čo vám ponúka Korfu 

Ak okrem pláži a mora milujete krásnu prírodu, vybrať by ste sa mali na dovolenku na Korfu. Tento ostrov je často označovaný ako najzelenší zo všetkých gréckych ostrovov. Na tomto pomerne členitom ostrove však okrem nádhernej prírody nájdete taktiež krásne pláže, ktoré k dokonalej letnej dovolenke predsa neodmysliteľne patria.

Ak vás zaujíma história, taktiež vás Korfu nesklame. Elegantné mestá, malebné dedinky a historické pamiatky „číhajúce“ na každom kroku naplnia vaše túžby po poznávaní. Dostatok vyžitia tu nájdu aj športovci, či milovníci aquaparkov.

Zdroj obrázka: Autor: Zigres / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.