Murphy a pes

Máte doma psieho miláčika, alebo sa občas o nejakého staráte? Potom sú Murphyho životné postrehy na tému pes aj "vaša káva"...

vizsla_19

1. Pes rozhodne nie je členom vašej rodiny. Presnejšie povedané, nie je radovým členom. Je nezávislým vodcom.

2. Keď sa ako majiteľ domu so záhradou rozhodnete, že váš pes nebude vylihovať (minimálne cez deň) na koženej sedačke v obývačke a kúpite mu búdu, rátajte s tým, že psíka do nej nedostanete. Ak ho do búdy napcháte násilím, vydrží v nej iba tak dlho, ako dlho budete telom blokovať vchod.

3. Čím väčšieho psa máte, tým menšia je šanca, že sa pravidelne vyspíte vo svojej posteli... Ale aj malý pes dokáže v posteli zaujať takú polohu, aby v nej nezostalo prakticky žiadne miesto.

4. Pes trpí fixnou ideou, že iba on vie, čo je pre vás najlepšie. A najlepšie je pre vás to, z čoho jemu plynú výhody.

5. Pre psa ste predovšetkým správcom jeho majetku. Vodítko, obojok, pískaciu hračku a umelú kosť však pokladáte za jeho majetok vy! Pes považuje za svoj majetok všetko okrem vodítka, obojku, pískacej hračky a umelej kosti. To ale neznamená, že si s týmito predmetmi môžete robiť, čo budete chcieť.

6. Najbezpečnejšie je prechádzať sa so psom na mieste, kde sa nevyskytujú iné psy. Takým miestom je napríklad vrchol činnej sopky.

7. Pes má trvalý dojem, že všetci členovia "jeho domácnosti" sa nechutne prejedajú, zatiaľ čo on hladuje... Každé jedlo konzumované vo svojej prítomnosti pokladá za osobný útok.

8. Ak existuje niečo, čo pes úprimne a zo srdca nenávidí, je to veterinár. S tým súvisí fakt, že tabletku dokáže vypľuť aj po treťom prehltnutí a pokus obviazať mu časť tela, zostáva bez navodenia umelého spánku iba pokusom.

9. Pokiaľ váš príbytok navštívia zlodeji, váš pes nebude doma. V prípade, že bude doma, bude predstierať, že nie je. Ak to nebude možné, bude brániť chladničku.

10. Zabudnite na výchovný účinok skrútených novín, na psa pôsobí výchovne iba pohľad do hlavne mínometu.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.