Pamätajte aj na záhradný nábytok!

Najprv si premyslite čas, ktorý si na renováciu nábytku určíte. Treba počítať s dobou na samotnú prácu, ale i so schnutím ošetrených povrchov. Najlepšie sa vám bude pracovať v suchom počasí pri teplotách vyšších než 10 stupňov. Vlhký nábytok musíte najprv nechať vysušiť, lepšie potom bude nasávať moridlá či farby.

Otázky sa potom týkajú i toho, či sa jedná o prírodný alebo už upravovaný povrch, aký je typ dreva a jeho tvrdosť, stav kovových častí apod.

Častým problémom je zájdené drevo, ktoré nepôsobí pekne a nábytok tak vyzerá ako veľmi starý, i keď to tak nemusí byť. S tým vám pomôže Xyladecor Čistič dreva, ktorý odstraňuje nečistoty, chráni drevo a vďaka obsahu pomarančového oleja aj osviežuje. Nastriekajte ho na drevený nábytok, nechajte chvíľu pôsobiť a potom povrch pretrite mäkkou handrou.

Ak sú súčasťou vášho nábytku kovové časti, zamerajte sa najprv na ne. Drevené plochy zakryte novinovým papierom a zalepte páskou. Povrch dôkladne očistite drôtenou kefou a potom hrubým brúsnym papierom. Odstráňte prach a umyte vodou so saponátom. Na očistený kov použite prípravok Hammerite Priamo na hrdzu. Obrovskou výhodou je, že ho vďaka jeho vlastnostiam a zloženiu môžete aplikovať priamo na hrdzu bez predošlej chemickej úpravy. Náter je navyše pružný, takže nepraská a zaisťuje tak aktívnu ochranu pred koróziou až na 8 rokov. Ak potrebujete ošetriť kov na zle prístupných miestach, vyskúšajte Hammerite Priamo na hrdzu sprej, ktorý vám zaistí oveľa jednoduchšie použitie.

Drevené časti ošetrite pomocou brúsnej hubky a odstráňte vzniknutý prach. Záhradný nábytok je vystavený vonkajším vplyvom a musí čeliť i nepriazni počasia, na renováciu jeho drevených plôch sa preto hodí transparentný Luxol Lak s UV ochranou. Jednoducho sa aplikuje a náter dlho vydrží.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.