Viete, kto? No predsa tí známi a slovenskí Oteckovia

Napísal Kristína Chudá 17. november 2022

Štyria sympatickí chlapi a osem detí vo veku od novorodeniatka až po takmer dospelého teenagera.To sú naši známi televízni a niektorí aj reálni Oteckovia v podaní Vladimír Kobielsky, Branislav Deák, Filip Tůma a Marek Fašiang.  Tak, toto sú stále tí seriáloví, niekedy perfektní, usmiatí a „ideálni“ Oteckovia.

oteckovia_dajto_markiza

No aká je realita? Akí sú to otcovia, manželia a muži v skutočnosti?

Vladimír KobieIsky alebo Marek

Vladimír, seriálový Marek, je chlapom na roztrhanie. A jeho rodina? Dve ženy a tri deti. S bývalou manželkou Tamarou (Zuzana Mauréry), riaditeľkou súkromnej škôlky, má dve dcéry. Nina, s ktorou plieska puberta a Viktória alebo Viki, malá päťročná princezná. No vždy si prial syna a jeho želanie mu splnila až kaderníčka Peťuška (Natália Puklušová). Myslí si, že s Marekom vyhrala jackpot. Nuž, všetky ženy v jeho živote s nim dokážu poriadne ,,zametať“.

Vladimír KobieIsky sa 7.10.2018 je už trojnásobným oteckom. Deti Kristián (13) a Klára (10) sa radujú z maličkého bračeka.  Ako sa pripravoval na otcovstvo? Keď mu jeho manželka Alenka oznámila, že čakajú Kristiána, boli šťastní, no túto informáciu sa snažili obaja spracovať. Raz večer, keď odchádzal z domu, tak ju ubezpečil, že to bude všetko v poriadku a spýtal sa jej, či si ho vezme. Ona šúpajúc zemiaky a so škrabkou v ruke sa k nemu otočila a odpovedala, že čo jej iné mi ostáva. A nastalo túžobné očakávanie bábätka. Kristián to rodičom asi nechcel komplikovať a tak im spravil nedeľu tou najkrajšou v živote. Druhé dieťa už bolo plánované a ten plán sa im aj podaril uskutočniť.

Seriál Oteckovia zožal hneď po prvej epizóde veľký úspech. A sú si Marek a Vladimír podobní? Keďže je Vladimír už niekoľkonásobným a šťastným oteckom aj v reálnom živote, s Marekom majú niečo spoločné. Pri nakrúcaní seriálu si pospomínal, aké je to mať nemluvňa. No hrať’ otca mu je veľmi blízke. Jedného teenagera má totiž doma a dcéra? Tá sa k tej nebezpečnej pubertálnej vekovej hranici pomaličky približuje. Postava Mareka je plná kompromisov, ktoré mu vždy riadne skomplikujú život. A aký je Vladimír otec? Prísny, ale aj láskavý! Chce byť správnym manželom, otcom, priateľom a autoritou, prosto chce byť tým správnym mužom.

Branislav Deák alebo Alex

Alex, príťažlivý a sexi právnik, žije každý svoj deň naplno. So svojou súkromnou praxou sa po troch rokoch zaradil medzi právnické špičky. Ambiciózny, úspešný, vtipný a neviazaný, to je veľmi nebezpečná kombinácia pre ženy. Vždy sa stránil toho, mať deti a čo čert nechcel, do života mu vstúpi jeho päťročný syn Max. Syn ho prinúti zvážiť svoje priority a začať vnímať svoj život úplne z iného pohľadu.  

Branislav Deák si získal talentom ale aj osobnou charizmou veľa fanúšikov toho nežnejšieho pohlavia. Mnohí ho označujú za moderný sexsymbol, no on sa tomuto označeniu dosť vyhýba.

Aj keď sexi „otecko“ Braňo ešte oteckom nie je, keď mu prišla ponuka hrať v tomto seriály, neváhal ani sekundu. Postava Alexa sa vyhýba všetkým poučkám o ukážkovom oteckovi. Alex ani len netuší, čo zrazu robiť s Maxom. Nevie o deťoch v podstate nič. Čo majú jesť, čo piť, ako sa s nimi rozprávať či ako sa hrať. To všetko sa učí „za pochodu“. No ako si od prvej epizódy padli do oka seriálový otec Alex a syn Max, tak aj v reáli Braňo s Tobiasom.  A bude Braňo otecko? Určite áno! Nevieme, ako to robí, ale s deckami si vie vždy skvele pokecať. Jedného krásneho dňa chce byť dobrý otec. Aj keď byť rodič je o zodpovednosti a ozaj je to ťažké „povolanie“ , no je to tá najkrajšie investovaná energia.

Filip Tůma alebo Vlado

Chlap s tromi synmi. Vlado je bývalou futbalovou hviezdou a majiteľom pizzerie. Jeho milou manželkou je Markova sestra Lucia (Monika Hilmerová) a ich synovia - Lukyho, teebager ako sa patrí, Fifa, ktorý je doslova knihomoľ a malého škôlkara Kubka. Je to chlap, ktorý potrebuje mať svoje pohodlie a Lucia je tou, ktorá im vytvára domov. Vladove presvedčenie je také, že muž chodí do práce a manželka patrí k sporáku a plienkam. Konečne by chcela pracovať, no Vlado o tom nechce ani počuť. Všetko to začne chápať, až keď Lucia odíde a spozná svoju spriaznenú dušu v šermiarovi Jurajovi (Marián Miezga).

V Oteckoch sa každá situácia rieši humorom a veľa ľudí sa nájde v jednotlivých postavách či charakteroch.

Operný spevák a herec Filip Tůma sa s partnerkou Nelou Pociskovou tešia z druhého bábätka.  Aký je Filip otec v skutočnosti?  Keďže je už spokojným oteckom aj v reálnom živote, vie sa vžiť do situácie ako napríklad, keď je konečne všade kľud, všetci už dávno spia a človek si chce len tak oddýchnuť.  Doma má ešte stále drobcov a o ich ďalšej výchove ešte nemá ani len tušenia. Vezme si príklad z Vlada? S jedením pizze určite nie! Byť dobrý otec je základ všetkého. A či bol dobrý otcom uvidíme asi tak za dvadsať rokov.  Aj keď človek príde dobrovoľne o svoju voľnosť, hobby a možnosť si dať po dobrom obede „dvacku“, stačí, ak váš drobec vám povie tou neskutočnou detskou rečou ako veľmi vás ľúbi a vy sa začnete vznášať v oblakoch.

Marek Fašiang alebo Tomáš

Dva v jednom, to je Tomáš ako mama aj ako otec. Aby nemyslel na tragédiu, ktorá ho v živote postihla, odišiel sa sympaticky veterinár (Marek Fašiang) z Popradu rovno do hlavného mesta, pretože chcel pre svoju dcerku to najlepšie, aby bola bližšie k starej mame Marike (Eva Pavlíková), ktorú ma rada. Aj keď mu babka s Julkou pomáha, podkopáva jeho otcovskú autoritu.

Je mladý, úspešný, sexi a ženy ho jednoducho zbožňujú. Herec Marek Fašiang sa však preslávil len nedávno. Určite ste ho už počuli vo svojich domácnostiach, venuje sa dabingu a svoj hlas prepožičal aj slávnemu Harrymu Potterovi. Vyštudovaný právnik sa stal hercom. Na televíznych obrazovkách ste h doteraz mohli vidieť len ako epizódnu postavu v slovenských seriáloch, no Oteckovia mu otvorili nový svet. A ktorý je viac dokonalý, reálny Marek či seriálový Tomáš? Toto majú spoločné, obaja sú dokonali gentlemani, féroví a ideálni chlapi.

Marek síce otcom ešte nie je, ale rodinu a deti určite chce mať. Do 40-tky to chce všetko stihnúť.


Zdroj/foto:

Dajto Markíza

Mesačník Maminka, máj 2018, EAN 977133796000805

https://mamama.sk/romantika-sa-nekonala/

http://slovenka.zenskyweb.sk/clanok/40136-sexsymboly-spod-tatier

https://feminity.zoznam.sk/c/904000/herec-marek-fasiang-z-oteckov-ako-lamac-zenskych-srdc-magnetom-pre-zeny-je-aj-prave-vdaka-tomuto#ixzz5USxZ55Nm

http://www.pluska.sk/izdravie/zivotny-styl/filip-tuma-nikdy-nebudem-prepnuty-otecko.html?forward=sk_mobil_clanok.jsp

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.