Letné osvieženie na horách

Napísal Dolné Rakúsko 04. júl 2016

Osvieži vás horský vietor a slniť sa môžete na lesných čistinkách a terasách v Dolnom Rakúsku. Jednodňový výlet, víkendový pobyt či celá letná dovolenka, v dolnorakúskych horách nájdete zábavu na celé leto.

Mönichkirchen a St. Corona am Wechsel nie sú ďaleko od Viedne a ponúkajú pôžitky, relax a dobrodružstvo. Smaragdovozelená voda, nádherné výhľady a dobrosrdečná pohostinnosť sú typické pre región Mostviertel, kde sa budete cítiť ako doma.

dolne rakusko 20716

St. Corona am Wechsel: Relax pre rodiny s deťmi
Na Kampsteine vo výške 1 318 m sa nachádza jedna z najobľúbenejších turistických destinácií: chata Herrgottschnitzer-Franz-Kaupe-Hütte, kde môžete tiež pohodlne prenocovať. Výstup plný výhľadov prispôsobený pre rodiny trvá necelé 2 hodiny. Počas nich prejdete cez Rodinný zážitkový chodník na Kampstein (Familien Erlebnisweg Kampstein) a tematickú mravčiu trasu Coronas Ameisenpfad, ktorú vďaka jej 15 zastávkam milujú predovšetkým deti. Ten, kto sa nimi vyberie, sa dostane k rybníku, pri ktorom na usilovných turistov čaká „relaxačná ríša“ s ležadlami a lavičkami. Prenocovať môžete napríklad v údolí v zariadení, ktoré je veľmi dobrodružné a prispôsobené pre deti. V penzióne Gästehaus Apschner môžete perfektne vypnúť vo veľkej kvetinovej záhrade a užívať si veľkolepý výhľad na Schneeberg. Určite navštívte najväčšiu dolnorakúsku kvapľovú jaskyňu, Hermannshöhle, v Kirchbergu am Wechsel. Žije v nej 8 rôznych druhov netopierov. V prírodnej pamiatke, ktorá je dlhá viac ako 4 kilometre a má niekoľko poschodí, žije 8 rôznych druhov netopierov. (Návšteva jaskyne je možná len s nemeckým alebo anglickým sprievodcom. Prehliadky v anglickom jazyku sú na požiadanie).

dolne rakusko 10716

Mönichkirchen: Rozmanitosť oblasti Wechsel
Len 20 minút autom od obce St. Corona ponúka Mönichkirchen mnoho dobrých dôvodov na výlet. Patrí k nim napríklad túra k chate Wetterkoglerhaus, ku ktorej sa dostanete po očarujúcich lúkach a horských chatách, tzv. Schwaigen, už za 2 hodiny. Keď tam človek dorazí, nevie sa rozhodnúť, čo je lepšie: či vynikajúce jedlo alebo pôsobivý 360-stupňový výhľad na Semmering, Rax a Schneeberg tiahnuci sa až do Slovinska. A pretože mnohí už odtiaľto nechcú odísť, dá sa tu nádherne prespať vo výške 1 743 m. O čosi viac akcie zažijete pri hornej stanici 4-sedačkovej lanovky Sonnenbahn, kde na vás čaká trasa pre kolobežky a horské trojkolky. Odtiaľ sa môžete vybrať po 3-kilometrovej trase vybavenej 13 zábavnými hojdačkovými zastávkami, tzv. Schaukelweg. Vďaka hojdačkám, kolkom z kanvíc na mlieko a relaxačným hojdacím sieťam zažijete na každom rohu niečo nové, až kým sa nedostanete k veľkolepej vyhliadkovej plošine Almschaukel, ktorá ponúka nádherný výhľad na okolité lúky a pastviny ako na dlani. V obci Mönichkirchen sa okrem toho nachádza najväčší lezecký park v celých Viedenských Alpách. Lezecký park Hamari Kletterpark ponúka rôzne trasy vedúce lesom. Návštevníci najviac oceňujú tri Flying Fox prvky s dĺžkou 550 m. Oveľa tichší je vodný park, Wasserpark mit Salaërium, ktorý je súčasťou tematického chodníka Živá voda (Lebenswasser). Ten vedie popri biotopoch a močariskách, umožňuje návštevníkom pocítiť svoju rozmanitosť na vlastných bosých nohách a okrem stimulujúcich Kneipových bazénov ponúka ešte veľa ďalších zážitkov.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.