Prechádzka v korunách stromov

Ani nemusíte vycestovať do Austrálie či Ameriky, aby ste zažili nezabudnuteľný výlet v korunách stromov u našich západných susedov na Šumave.


Čechy, Morava a Sliezsko nám budú vždy blízke, a stále sa tam budeme vracať na dovolenky.  Samí  Česi sú zanietení turisti o čom svedčia aj ich turistické lokality, ktoré majú dobre vybudované po celej republike. Okrem ich známych hradov a zámkov, na vysokej úrovni ponúkajú typické výhliadkové veže – pozorovateľne a turistické chodníčky.

Nás zaujal český unikát – Chodník v korunách stromov na Lipne. Je prvý a jediný v Českej republike. Meria 675 metrov a je zakončený 40 metrov vysokou výhliadkovou vežou. Za maximálneho stúpania 2-6% sa návštevníci dostanú až do 24 metrovej výšky. Turistický chodník ponúka jedinečné výhľady na lipenskú priehradu a jej okolie.  Za priaznivého počasia dovidíte až na susedné Alpy. Chodník je celoročne otvorený, bezbariérový a umožňuje  tak vstup rodičom s kočiarikmi, ako aj handicapovaným osobám.

Pre odvážne povahy je určený ďalší unikát Lipna – vyše 50 metrov dlhý tobogán s prevýšením 24 metrov. Návštevníci môžu tobogán využiť opakovane, bez toho aby museli prejsť Chodník odznova. Na to im slúži točité schodisko.

Viete, že...

... Chodník leží v nadmorskej výške 901 metrov (vrchol Kramolína).

... celková dĺžka turistického chodníka je 675 metrov.

... dĺžka Chodníka je 372 metrov a dĺžka chodníka vo veži je 303 metrov.

... vstup do veže je vo výške 24 metrov, ako aj priemer veže je 24 metrov.

...veža je vytvorená z 9 drevených nosníkov a tvorí ju 75 pylónov.

... na Lipne sa nachádza najdlhší suchý tobogán, ktorý meria 52 metrov.

Foto: Stezka korunami stromů

Letné tipy

Pre rodiny s deťmi je ideálnym miestom na aktívny oddych  ACTIVE PARK LIPNO. Od jari do jesene sú k dispozícii  rôzne športové atrakcie – lanový park, letná lanová dráha, Frisbee park a Bikepark. Od leta 2013 je rozšírená ponuka pre naše deti o indoorovú aktivitu Hopsárium, s preliezkami, obľúbenými hradmi na skákanie a trampolínami. A pre tých, ktorým to stále nestačí, je vhodnou alternatívou celoročne otvorený vodný raj Aquaworld Lipno, Bobová dráhaLipenská priehrada so svojimi zážitkovými plavbami.

Foto: Stezka korunami stromů

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.