5 najkrajších miest na Slovensku, ktoré si určite zamilujete

Dánsky prozaik, básnik a rozprávkar Hans Christian Andersen tvrdil, že cestovať znamená žiť. Ak je pre vás cestovanie dôležitým korením života, alebo dokonca základnou ingredienciou pre naplnené bytie, nemusíte ísť stovky kilometrov za hranice našej krajiny.

Slovensko ponúka množstvo prírodných, kultúrnych a historických skvostov. Avšak vybrať tie najkrajšie miesta nie je jednoduché. V každom prípade, nech zavítate kamkoľvek, užívajte si to plnými dúškami a nezabúdajte na bezpečnosť, napríklad pri turistike sa zíde online poistenie do hôr.

Tipy na najkrajšie výlety: čo na vás čaká a kedy sa oplatí cestovné poistenie?

Neviete, kam sa vybrať v najbližšom období? Navštívte Banskú Štiavnicu, Demänovskú dolinu, Vlkolínec, kaštieľ Betliar či Ochtinskú aragonitovú jaskyňu. Ochutnáte z každého rožka troška. Na čo sa môžete tešiť?

Banská Štiavnica

Ak milujete čarovnú atmosféru banských miest, Banská Štiavnica vás očarí. Prechádzka historickým centrom a posedenie v príjemných kaviarničkách, doslova, núti vychutnať si jedinečnú atmosféru.

Nezabudnite sa pokochať výhľadom z Kalvárie a prezrieť si starý i nový zámok. Za návštevu stojí aj Banka lásky, Banské múzeum v prírode, botanická záhrada, tajchy a krásna okolitá príroda.

1_bs_0323

Zdroj foto: banskastiavnica.travel

Demänovská dolina

Demänovská dolina patrí k najviac navštevovaným dolinám na Slovensku. Práve z tejto oblasti vedú najznámejšie turistické chodníky, ktoré vám poskytnú krásne výhľady do okolia a zároveň preveria vašu kondíciu.

Bez ohľadu na to, či sa do hôr chystáte v zime, alebo v lete, nezabudnite na cestovné poistenie do hôr. To kryje, napríklad náklady spojené so zásahom horskej služby.

Už podvrtnutý členok či strata orientácie na turistickom chodníku vás môže v prípade potreby zásahu horskej služby vyjsť poriadne draho. Preto nenechávajte nič na náhodu a pred odchodom na výlet si uzatvorte cestovné poistenie online do hôr.

Vlkolínec

Osada a skanzen Vlkolínec patria do svetového dedičstva UNESCO. Nachádza sa nad mestom Ružomberok v lone prekrásnej liptovskej prírody. V rámci skanzenu sa pokocháte expozíciou zameranou na pôvodné bývanie i vybavenie domácnosti v Roľníckom dome, ktorá je pod správou Liptovského múzea v Ružomberku.

2_vlkolinec_0323

Zdroj foto: vlkolinec.sk

Kaštieľ Betliar

Chcete si pozrieť kaštieľ s pôvodným zariadením a zbierkami, ktorý sa zachoval po roku 1945? Potom navštívte kaštieľ Betliar. Nachádza sa v obci Betliar ležiacej 3 kilometre od Rožňavy. V minulosti bol luxusným sídlom rodiny Andrássyovcov a aktuálne patrí medzi najnavštevovanejšie kaštiele na Slovensku.

3_betliar_0323

Zdroj foto: sk.wikipedia.org

Ochtinská aragonitová jaskyňa

V Revúckej vrchovine, medzi Jelšavou a Štítnikom, leží Ochtinská aragonitová jaskyňa. Ponúka vám jedinečný pohľad na rozmanitú a bohatú aragonitovú výzdobu. Hoci celá prehliadka trvá iba 30 minút, naozaj stojí za to. Napokon, aragonitová výzdoba je jediná svojho druhu v strednej Európe.

4_arag_ocht_0323

Zdroj foto: Ochtinska-aragonitová jaskyňa, Unesconadosah.sk

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.