Aplikácie, ktoré sa vám môžu hodiť pri turistike

Aplikácie v súčasnosti ovládajú rôzne oblasti nášho života a sú nám nápomocné počas bežných dní. Pomáhajú nám s organizáciou času, navigáciou, či proste len zabiť voľný čas alebo sa skontaktovať s priateľmi.

shutterstock_maridav

V tomto článku vám prinášame prehľad efektívnych aplikácií, ktoré vám môžu pomôcť pri pobyte v prírode. Najmä pokiaľ plánujete dlhší pobyt v prírode s turistikou, musíte ho riadne naplánovať. Nestačí len kvalitná treková obuv a odhodlanie zdolať najbližší kopec. Pri plánovaní však dnes už máme mnoho pomocníkov. Ktoré aplikácie vám môžu pomôcť lepšie plánovať akýkoľvek turistický výlet?

Mapy.cz

Na orientáciu v rámci slovenských ciest si výborne vystačíte s Google mapami, ktoré sú prehľadné a veľmi rýchlo sa ovládajú. Pre prehľad turistických máp je skvelá aplikácia Mapy.cz. Táto aplikácia vám tiež umožňuje si výlety vopred plánovať a stiahnuť si jednotlivé podklady priamo do vášho zariadenia. Vďaka tomu si potom mapy môžete prezerať aj bez pripojenia na internet a celú naplánovanú trasu môžete mať so sebou priamo v mobile, aby ste mali prehľad o vašom turistickom výlete.

Relive: Run, Ride, Hike&more

Relive je aplikácia, ktorá sa postará o perfektný zostrih vášho turistického zájazdu. Vďaka tejto prehľadnej aplikácii si môžete zaznamenať vaše štatistiky o tempe, tepe a trase a rovnako zužitkuje aj vytvorené fotografie. Na záver vám vznikne záznam celého výletu, ktorý zhrnie rovnako vašu fyzickú kondíciu a tiež zveční aj krásne momenty a skvelé výhľady. Ide o neuveriteľne krásnu spomienku, ktorú môžete aj veľmi jednoducho zdieľať s vašimi blízkymi na sociálnych sieťach.

Ventusky

Plánovanie turistického výletu sa nezaobíde bez prehľadu počasia na nasledujúce dni. Turistika na Slovensku sa často odvíja od ročných období a počas každého ročného obdobia viete mať z takéhoto výletu iný zážitok. Aplikácia Ventusky je vynikajúca najmä pre vzdialené dedinky a práve aj kopce. Bežné predpovede sa totiž väčšinou zameriavajú na väčšie miesta a preto nemusia 100% platiť aj pre okolité menšie mestečká. Počasie je základným faktorom, ktorý ovplyvní kvalitu výletu, pretože od neho závisia výhľady a tiež vaše rozpoloženie a to akú výstroj máte zvoliť.

Geocaching

Aplikácia Geocaching je súčasťou celého komunitného projektu, ktorý možno dobre poznáte. V rámci neho sú ukryté „kešky“ na rôznych zaujímavých miestach a vy ich máte hľadať prostredníctvom GPS súradníc.  V minulosti bolo hľadanie omnoho náročnejšie a dnes sa teší veľkej popularite aj kvôli prehľadnej aplikácii. Ak by ste chceli vyskúšať tento skvelý inšpiratívny projekt a zapojiť sa do hľadania skrytých objektov, táto aplikácia vám určite napomôže.

Zdroj obrázku: Maridav / Shutterstock.com

1 Komentár

  • Komentár Emil %AM, %12 %482 %2021 %10:%jan napísal Emil

    Geocascing je úžasná vec, používam ju

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.