Mestské turistické chodníky II.

Napísal TS Rakúsky turizmus 23. október 2018

Okolo rakúskych miest sa rozprestiera široká sieť turistických chodníkov pre návštevníkov, ktorí chcú spojiť mestské prostredie so zážitkami v prírode. Návšteva mesta, aktívna dovolenka alebo relax?

graz

Turistika okolo Grazu

V okolí Grazu vás privítajú nespočetné, výborne označené turistické a lezecké chodníky, ako aj vzrušujúce zážitky v rokline. Obľúbeným výletným cieľom dovolenkárom i domácich je 1.445 metrov vysoký Schöckl, ktorý svojimi strmými svahmi a rozľahlou náhornou rovinou ľudí magicky priťahuje. Mnoho obyvateľov Grazu sa sem vyberie viackrát za týždeň peši či na horskom bicykli alebo sa odvezú lanovkou z dediny St. Radegund, aby si vo výške trocha oddýchli od všedných dní. Hore na vrchu smerom k západnému vrcholu, asi 5 minút od hornej stanice lanovky si dospelí, deti i mládež môžu precvičiť rovnováhu a lezenie na motorickom parkúre.

Počas horúcich letných dní sa oplatí navštíviť roklinu Kesselfallklamm s impozantnými vodopádmi. Túra cez romantickú roklinu po dobre zabezpečených chodníkoch trvá asi pol hodinu. Web: www.graztourismus.at

Mesto, hory a jazero v Klagenfurte

Návštevníci Klagenfurtu najprv dobyjú okolité hory a potom sa osviežia v tyrkysovej vode jazera Wörthersee. Na pohodovú turistiku sa môžete vybrať do prímestských rekreačných oblastí, ako je „Kreuzbergl“: chodník sa začína priamo pri budove Landhaushof v centre Klagenfurtu a povedie vás pri troch rybníkoch na Zillhöhe s nádherným výhľadom na jazero Wörthersee. Na spiatočnej ceste si môžete oddýchnuť v malebnom zámočku Maria Loretto a potom sa znova vrátiť do mesta popri kanáli Lendkanal.

Ambicióznych turistov priťahuje svojimi ľahšími i náročnejšími chodníky pohorie Karawanken na juhu Korutánska. Obľúbeným výletným cieľom vo výške 1.664 metrov nad morom je chata Klagenfurter Hütte. Z parkoviska Johannsenruhe sa sem dostanete po 75 minútach chôdze po mierne stúpajúcej štrkovej ceste. Klagenfurter Hütte je východiskovým bodom pre ďalšie turistické a horolezecké túry do okolitých hôr, napríklad na 2.237 metrov vysoký Hochstuhl, ktorý je najvyšším vrchom v Karawankách. Na impozantný vrchol sa dostanete asi za 2,5 hodiny. Výstup po horolezeckom chodníku trvá približne 3,5 hodiny. Web: www.visitklagenfurt.at

Zdroj foto: Turistika okolo Grazu, (c) Region Graz, Harry Schiffer

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.