Záhady Lady Eleanor Swiftovej - Smrť na bále

Napísal Lindeni, Albatros Media SK 18. august 2024

Maškarný bál, mŕtvola, stratený diamantový náhrdelník a podozrivý strieborný svietnik? Zdá sa, že na svete je ďalší prípad pre lady Eleanor Swiftovú! ady Eleanor Swiftová, sa po vyšetrení posledného zločinu rozhodla, že potrebuje oddych. 

am_lindeni_18824

Musí totiž riešiť iné problémy – dostala pozvánku na maškarný bál...

O knihe...

Anglicko, rok 1920. Lady Eleanor Swiftová, ostrieľaná cestovateľka a amatérska detektívka, sa po vyšetrení posledného zločinu rozhodla, že potrebuje oddych. Musí totiž riešiť závažnejšie problémy – dostala pozvánku na maškarný bál do sídla lorda a lady Fenwickovcov- Langhamovcov, nemá čo na seba, a nevie, či sa zvládne správať ako lady. A keďže hostiteľom bálu bude aj ich syn Lancelot, s ktorým ju spájajú veľké sympatie, musí zažiariť.

Počas bálu však nájdu zavraždeného plukovníka Puddifoota-Bartona, vykradnutý rodinný trezor a hlavným podozrivým je práve Lancelot. Eleanor je však presvedčená, že jej milý je nevinný, a pochopí, že musí nájsť hodnoverné dôkazy. Spolu s majordómom Cliffordom a za asistencie verného buldoga Gladstona skúmajú alibi návštevníkov plesu a vydajú sa po stopách skutočného páchateľa.

Ako vyhrať preteky s časom, ostať pritom nažive a očistiť Lancelotovo meno?

O autorke... 

Verity Bright je pseudonym, pod ktorým píše manželský pár a ich tvorivé partnerstvo trvá už štvrť storočia. Literárnu kariéru začali článkami a knihami o cestovaní, postupne prešli k literatúre o sebazdokonaľovaní, až sa rozhodli vrhnúť na historické detektívky plné anglického humoru podľa vzoru Agathy Christie. Sú autormi úžasnej série Záhady Eleanor Swiftovej, zasadenej do dvadsiatych rokov 20. storočia. Taká veľmi anglická vražda je prvá kniha série.

Vydavateľstvo Lindeni

Dátum vydania 16.8.2024

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.