4 knihy pre malé aj veľké deti

Napísal Albatros Media SK 01. jún 2024

Dnes majú sviatok všetky deti - malé aj veľké. Vybrali sme pre vás knižné tipy z vydavateľského domu Albatros Media SK na hravé čítanie pre najmenších s krásnymi ilustráciami, ale nájdu si knihu aj staršie deti, ktoré obľubuju fantasy príbehy.

am_egmont_fragment_0624

PRE NAJMENŠIE DETI OBRÁZKOVÉ KNIHY

Myška Sofi 1: Nový kamarát

"Presvedčí Sofi kamarátov, že nového spolužiaka sa netreba báť? Ani keď je to had?"
Do lesa pri Striebornom jazere zavítala jar. Na stromoch kvitnú púčiky, vo vzduchu cítiť vôňu kvetov a myška Sofi sa už nevie dočkať, kedy sa po dlhých zimných prázdninách znova vráti do školy. Čaká ju však so spolužiakmi veľké prekvapenie, keď sa dozvedia, že do ich triedy príde nový žiak...

Vydavateľstvo: Fragment
Prekladateľ: Nikoleta Frantová

Myška Sofi 2: Smaragdové bobuľky

"Ach, nie! Myška Sofi a jej kamoška žabka sa stratili v lese! Kto ich teraz zachráni?"
Myška Sofi sa dozvie o nezvyčajných smaragdových bobuľkách a zatúži si z nich vyrobiť farbu na namaľovanie nového obrázka. Dozvie sa, že bobuľky rastú iba v Temnej húštine. Húština je síce ďaleko od domova, no Sofi presvedčí svoju najlepšiu kamarátku – žabku Henku, že sa im na ceste do húštiny nič zlé nestane. No niečo sa predsa len stane a dievčatá sa stratia! Na pomoc im však príde tajomný veveričiak a Sofi a Henka vďaka nemu nájdu smaragdové bobuľky… a napokon aj cestu domov.

Vydavateľstvo: Fragment
Prekladateľ: Nikoleta Frantová

Labková patrola - Hraj sa a počítaj s labkami

"Číselná zábava sa začína!"
Vydajte sa s Labkovou patrolou na číselnú misiu. Pomocou bambusovej paličky zoškriabte čiernu vrstvu a odhaľte obrázky v knižke. Na každej stránke nájdete hravé úlohy, pri ktorých si precvičíte počítanie, číslice a prvé príklady.

Vydavateľstvo: Egmont
Prekladateľ: Olga Marčeková

Eldest - Christopher Paolini

"Šíri sa temnota, prichádza beznádej, svetu vládne zlo… Pokračovanie fenomenálnej fantasy s obálkami od Adriána Macha!"
Eragon cestuje so svojou dračicou Zafirou do elfského mesta Ellesméra, aby podstúpil výcvik v čarovaní a v boji, životne dôležitých zručnostiach Dračieho jazdca. Stráca však istotu, nevie, komu môže veriť, a osud kráľovstva, v ktorom temná ruka kráľa Galbatorixa hrdúsi akýkoľvek vzdor, leží aj naďalej v jeho rukách… 

Vydavateľstvo: Fragment
Ilustrátor: Christopher Paolini, Adrián Macho
Prekladateľ: Zdenka Buntová

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.