Syn podsvetia

Napísal Albatros Media SK, CooBoo 04. jún 2023

Všetkým, ktorí niečo stratili. Touto vetou začína druhá kniha z univerza slovanskej mytológie od slovenskej autorky Vladimíry Šebovej. Jej nový román sa volá Syn podsvetia. Vladimíra Šebová každou knihou dokazuje, že patrí medzi stálice slovenskej literatúry. Do sveta literatúry vstúpila dnes už bestsellerovou sériou Insomnia.

am_cooboo_4623

Syn podsvetia je druhá kniha fantastickej série Piesne troch svetov, v ktorej sa slovenská spisovateľka Vladimíra Šebová inšpirovala slovanskou mytológiou. Aj keď sa odohráva vo svete predchádzajúcej knihy Dcéra zimy, ide o samostatný, no rovnako pôsobivý príbeh.

„Zatiaľ čo Dcéra zimy je o dvoch sestrách Morene a Vesne, ktoré sa snažia zlomiť starú kliatbu, Syn podsvetia je o partii nezvyčajných postáv - jeden smrteľník a štyri fantazijné stvorenia sa spoločne vydávajú na hrdinskú cestu do Podsvetia, aby každý z nich našiel to, čo stratil. Je to príbeh o dobrodružstve, nečakanom priateľstve a láske, nájdenej odvahe, o stratách a nálezoch. A tiež o tom, že mačky si vždy budú robiť čo sa im zachce...“ približuje autorka.

„Oproti Dcére zimy je v príbehu viac romantiky a stvorení zo slovanskej mytológie. Navštívime tiež rôzne magické miesta ako je čarovná tržnica skrytá pod Karlovým mostom v Prahe či útulnú chalúpku domovojova, tajomného mužíka, ktorá vždy vonia po sladkých zaváraninách, varených zemiakoch a čerstvom chlebe,“ dodáva.
Milovníkov fantasy kníh teda čaká poriadne dobrodružstvo, romantika, napätie aj nečakané zvraty. Kniha vychádza v našej tínedžerskej značke CooBoo, ale nemali by ju obchádzať ani dospelí čitatelia.

„Myslím, že slovanská mytológia je veľmi pestrá a aj trochu temná, čo sa mi páči. Baví ma písať o jej legendách a čarovných stvoreniach. Keďže táto mytológia nemá pevne stanovený panteón bohov a bohýň ako je tomu napríklad v gréckej mytológii a mnohé slovanské krajiny majú vlastné podoby mýtov, dovolilo mi to inšpirovať sa ňou a zároveň vytvoriť svoj vlastný svet.“

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.