Leto porušených pravidiel, román inšpirovaný pesničkami Taylor Swift

Napísal Albatros Media SK, CooBoo 03. jún 2023

Spevácka superhviezda Taylor Swift je inšpiráciou pre mnohých poslucháčov a poslucháčky po celom svete, americkú spisovateľku K. L. Waltherovú dokonca inšpirovala k napísaniu románu! Kniha Leto porušených pravidiel sa stala senzáciou medzi mladými čitateľkami a čitateľmi.

am_cooboo_3623

 Zdroj foto: CooBoo, K. L. Walther

Teraz vychádza v slovenskom preklade Zuzany Smolinskej vo vydavateľstve CooBoo.

„Taylor Swift, viem, že to nečítaš, ale tvoja hudba je v tejto knihe všade – a myslím tým naozaj všade. Ak ty máš rada veľkonočné vajíčka, mám ich rada tiež. Počas písania som pesničku Lover musela počúvať dokola, hádam aj  tisíckrát. Jej zasnená estetika skutočne udala tón tejto knihe,“ odkazuje speváčke spisovateľka. Jej knižný bestseller Leto porušených pravidiel prirovnávajú fanúšikovia romantickej YA literatúry k tomu najlepšiemu od Jenn Hanovej či Sarah Dessenovej. Nadšené sú aj čitateľky vo svojich hodnoteniach na portáli Goodreads: „Toto je vysnívané letné čítanie!“ napísala Alicia. „Ak milujete plážovú romantiku, verte mi – túto knihu si nechcete nechať ujsť!“ doplnila vo svojom hodnotení Jessica.

Hlavnou hrdinkou knihy je Meredith Foxová, ktorá pred osemnástimi mesiacmi prišla o sestru a uzavrela sa pred všetkými. Toto leto je však odhodlaná opäť sa otvoriť svetu. Každoročná rodinná dovolenka bude ideálnou príležitosťou. Navyše, toto leto sa koná veľká rodinná svadba. Hoci je Meredith po nečakanom rozchode slobodná, teší sa na tradičnú rodinnú hru „Asasín“. Jej sestra Claire túto hru milovala a Meredith je odhodlaná vyhrať ju na jej počesť. Počas hry vytvorí spojenectvo so ženíchovým družbom. Hoci sa snaží sústrediť na výhru, roztomilý družba ju neustále rozptyľuje. Postupne zisťuje, že môže prísť nielen o víťazstvo, ale aj o svoje srdce.

„Sladká romanca, ktorú si čitateľky s radosťou hodia do plážovej tašky, aby sa uvoľnili a užili si príjemnú zábavu,“ odporúča The Bulletin of the Center for Children's Books. Pochvalne sa vyjadrili aj na rešpektovanom recenznom serveri Kirkus: „Kombinácia prvej romantiky, súťaživej partičky, blízkych ľudí, ale aj vysporiadania sa so stratou robia, z tejto knihy príjemné čítanie."

K. L. Walther vyrastala v Pennsylvanii obklopená rodinou, knihami a psíkmi. Detstvo strávila na cestách po severovýchonom pobreží ako hráčka ľadového hokeja. Vyštudovala anglický jazyk. Najkrajšie chvíle prežíva, keď číta na pláži a fandí New York Rangers. Miluje romantické komédie a celkovo literatúru pre generáciu young adult: „Milujem YA knihy. Je to čas búrlivých emócií, od prvej lásky po ´prečo ma nikto nemá rád?´, od ´čo chcem robiť so svojím životom?´až po ´možno to, čo som si myslel, že chcem, už nie je to, čo chcem´. Počas dospievania jednoducho existuje nekonečné množstvo príbehov, ktoré môžeme vyrozprávať.“

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.