Pozvánka na autorské čítanie s Janou Bodnárovou a jej knihou "Patchwork v bielej"

Literárna dráha Jany Bodnárovej aj ASPEKT majú už tri desaťročia. Ich cesty sa stretávali v časopise i v knižnej edícii. Najnovšia kniha Patchwork v bielej potvrdzuje osobitosť Bodnárovej jemne poetického a zároveň drsne krutého hlasu. 

aspekt_280523

O jeho zdrojoch, pestrom patchworku spomienok, o útržkoch príbehov a vzťahu k výtvarnému umeniu sa s autorkou pozhovára vydavateľka Jana Cviková. Ukážky z knihy prečíta Henrieta Mičkovicová. Podujatie sa realizuje v rámci Bratislavského knižného festivalu BRaK 2023, na ktorom nájdete aj knihy z ASPEKTU v našom feministickom stánku.

KEDY: sobota 3. júna, 14.00

KDE: Bratislavský knižný festival BRaKNová Cvernovka, Kabinet pomalosti, Račianska 78, Bratislava

„Stále a stále ten patchwork spomienok. Čo iné sú pohyby mysle v spomínaní ako pestrá patchworková deka...“

Jana Bodnárová patrí už tri desaťročia k najosobitejším hlasom slovenskej literatúry. Publikovala 40 kníh pre dospelých a deti, Patchwork v bielej je štvrtou prózou, ktorá vychádza v Knižnej edícii ASPEKT. Aj tu je jej hlas jemne poetický a drsne krutý zároveň. Autorka zošíva útržky príbehov ľudí, ktorí sa napriek (či vďaka) svojej rôznorodosti stretávajú v blízkych vzťahoch vsadených do spoločného života v Československu druhej polovice 20. storočia. Dotýkame sa ich v spomienkach Oty, bohémky, lekárky, milenky, matky... a jej manžela Andreja.

Text sprevádzajú ukážky z tvorby Evy Moflárovej.

Medzigeneračný dialóg oboch umelkýň si môžete pozrieť aj vo videu o knihe Jany Bodnárovej Koža, ktoré vzniklo pre jej prezentáciu vo finále ceny Anasoft litera TU.  

Text © Jana Bodnárová 2022

Obrazová časť © Eva Moflárová 2022

Design and layout © Layout JS. 2022

Napísanie knihy vo forme štipendia a jej vydanie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.