V Lindeni šartuje dokonalá detektívka od Helen Fields

Napísal Mário Gešvantner, Lindeni 07. máj 2023

Rafinovaná zápletka, naozaj odporný zločinec a sympatická dvojica vyšetrovateľov – to sú prísady, vďaka ktorým si novú dokonalú detektívnu sériu Helen Fieldsovej vychutná každý fanúšik detektívneho žánru.

lindeni_070523

Zdroj: Lindeni, Albatros Media SK, Helen Fields

Prvý prípad s názvom Dokonalé stopy vychádza v preklade Vladislava Gálisa vo vydavateľstve Lindeni.

„Dokonalý zločin je taký, o ktorom nikto nevie,“ myslí si autorka, bývalá právnička, ktorá sa venovala aj vážnym kriminálnym prípadom, takže o zločinoch vie naozaj všetko.

Dokonalé stopy sa začínajú v odľahlom kúte Škótskej vysočiny, kde zhorelo telo Elaine Buxtonovej. Jediné stopy, podľa ktorých môže polícia hľadanú právničku identifikovať, sú zub a zdrap zakrvavenej šatky. V tajnej miestnosti kdesi v Edinburghu medzitým skutočná Elaine Buxtonová vydesene kričí do tmy. Prípad dostane inšpektor Luc Callanach, fešák s francúzskymi koreňmi, ktorý zanechal sľubnú kariéru v Interpole a v Edinburghu začína od nuly. Chce nielen obstáť pred novými kolegami, ale hlavne musí odhaliť vraha, ktorý za sebou veľmi starostlivo zahladzuje všetky stopy.

Už prvá kniha „dokonalej“ série zaujala nielen čitateľov, ale aj kritiku, ktorá Helen Fieldsovú zaradila medzi najväčšie žánrové hviezdy súčasnosti. „Helen Fields sa prezentuje ako autorka, ktorá vie, ako udržať čitateľov v napätí. Jej kniha ponúka nespočetné množstvo zvratov a prekvapení, ktoré čitateľov udržujú v neustálom napätí až do záverečných strán," uviedli v Publishers Weekly. „Kniha Dokonalé stopy je zložitá, prekvapujúca a napínavá, má všetko, čo si čitateľ detektívok môže priať. Helen Fields patrí medzi najlepších autorov tohto žánru," zhodnotili v novinách The Scotsman „Rýchla a strhujúca detektívka, v ktorej sa postaví nový, veľmi ľudský hrdina proti jednému z najdesivejších psychopatov, s akými sa v kriminálnej literatúre stretnete. Kniha, ktorá vám nedá na výber!“ vychválili Dokonalé stopy v Sunday Times.

„Kniha sa zameriava nielen na vyšetrovanie zločinu, ale aj na skúmanie ľudských vzťahov a osobných problémov postáv. Verím, že to dáva príbehu ďalšiu dimenziu,“ hovorí Helen Fields. „Luc Callanach je pre mňa veľmi osobnou postavou. Snažím sa v ňom vytvoriť realistického hrdinu, ktorý má svoje chyby a nedostatky, ale zároveň sa snaží robiť dobre a pomáhať ostatným. Jeho kolegyňa Ava Turnerová je charizmatická a inteligentná, má zmysel pre spravodlivosť a keď ide o ochranu nevinných, dokáže sa správať nezávisle na pravidlách," dodáva na margo dvojice sympatických vyšetrovateľov.

Slovenskí čitatelia sa môžu tešiť aj na ďalší prípad sympatickej dvojice, už na jeseň vychádza na značke Lindeni kniha Dokonalá korisť.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.