Budujme lásku ku knihám už u tých najmenších

Knihy nás dokážu preniesť na nové miesta. Môžeme vďaka nim cestovať do minulosti aj budúcnosti, na druhú stranu sveta či dokonca do vesmíru. Rozširujú naše obzory, inšpirujú nás, pomáhajú formovať názory, vzdelávajú a budujú našu fantáziu. Znie to, akoby mali nejakú magickú moc. 

Prečo ich potom do ruky berie stále menej a menej ľudí?

V marci si ich síce všímame o čosi častejšie, ako po zvyšok roka, no rozhodne by si zaslúžili viac našej pozornosti aj času. Vedeli ste, že napríklad knihy pre tých najmenších nájdete aj v Lidl e-shope?

Všetci si to pamätáme ešte zo školy. Marec je mesiac knihy. Aj keď je to tak už niekoľko desaťročí, mnohí stále nevieme, prečo je to tak. S knihami je marec prepojený už od roku 1955. Vtedy bol tento mesiac vyhlásený na počesť významného slovenského buditeľa Mateja Hrebendu Hačavského. Ľudový spisovateľ zachraňoval knihy, pomáhal budovať knižnice a popularizoval slovenskú a českú knižnú tvorbu. Knihy skrátka miloval a dobre si uvedomoval, aké sú dôležité. Dnes to vieme všetci. No aj keď sú dnes knihy dostupnejšie, ako kedykoľvek predtým, záujem ľudí sa vytráca. Preto je ideálne, ak lásku k čítaniu budujeme už od detstva. Navyše, práve v tomto období to ide najľahšie a najprirodzenejšie. Fantázia vtedy nemá hranice, zvedavosť funguje na plné obrátky a myseľ je pripravená nasávať nové informácie.

V e-shope Lidla je ponuka detských kníh naozaj pestrá. Nájdete tam Knihu rozprávok na snívanie,  Najkrajšie príbehy o zvieratkách či 365 príbehov na dobrú noc. Okrem rôznych druhov klasických detských rozprávkových knižiek ponúka Lidl aj niekoľko takých, ktoré majú špeciálne vylepšenie. Napríklad Detská obrázková knižka s UV baterkou prináša príbehy na predčítanie pre deti od 3 rokov. Výnimočná je tým, že niektoré ilustrácie sa ukážu až pod UV svetlom. Kniha teda ponúka rôzne pátracie úlohy, ktoré rozprúdia detskú zvedavosť.

Drobcov so šikovnými rúčkami zase určite zaujme knižka s puzzle. Dostupná je v piatich prevedeniach. Labková patrola, princezné, autá či zvieratká. Všetky varianty zábavným spôsobom zlepšia zručnosť vašich detí a zároveň podporia ich záujem o knihy. Ukážte im, aké  dôležité je čítať, a to nie len počas marca, ale aj po zvyšok roka. Ak bude vaša misia úspešná, vďaka knihám im uľahčite cestu za lepšou koncentráciou, bohatšou slovnou zásobou, zmysluplným relaxom či dokonca silnejšou empatiou.

lidl_book_0323

Detská kniha rozprávok (rôzne druhy), Lidl, 7,99 €

Detská knižka s puzzle (rôzne druhy), Lidl, 5,99 €

Detská obrázková knižka s UV baterkou (rôzne druhy), Lidl, 7,99 €

 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.