Zvieratká z Jakubovho kopca - autobiografia z pera Diany Mašlejovej

Napísal Albatros Media SK, Albatros 10. december 2022

POZOR, POZOR! Na zvieracej farme na Jakubovom kopci sa deje čosi nečakané. Zvieratká sa zo dňa na deň dozvedia, že celú farmu chcú uzavrieť a nepustiť ich von. A tak sa rozhodnú utiecť a hľadať si domček inde. Zdá sa však, že spanikárili priskoro.

Doma je predsa doma. Prečítajte si nový veselý príbeh Zvieratká z Jakubovho kopca od obľúbenej autorky detských rozprávok Diany Mašlejovej, ktorý práve vychádza vo vydavateľstve Albatros.

albatros_101222

Hlavnými hrdinami sú odvážne, no troška trudnomyseľné prasiatko Di, ustrašené a zorganizované kuriatko Zu, nebojácny a mierne drzý psík Bob a hravý a ľahkomyseľný krtko Pepito. Ich cieľom je nájsť nový bezpečný domov a na svojej dobrodružnej ceste stretávajú množstvo divokých zvierat. Hrozitánsky pôsobiaci medveď, tajomný vlk Sebastian, priateľský bobor Herold, dômyselná žabka Suli a ďalší im poodhaľujú život v lese. Veď sú to predsa len zvieratká z farmy, zvyknuté na pravidelnú stravu a bezpečnú strechu nad hlavou. Sila priateľstva, odvaha a humor však vedia prekonať všetky prekážky.

„Zvieratká z Jakubovho kopca je pre mňa osobne výnimočná rozprávka. A to z jedného dôvodu – každá postava, a teda každé zvieratko, ktoré v príbehu vystupuje, má predlohu v reálnom priateľovi z môjho života. V rámci rozprávkarstva to znie možno troška čudne, ale Zvieratká z Jakubovho kopca sú vlastne do veľkej miery autobiografickou knihou. Čitateľ môže hádať, ktorou postavou som vlastne ja ako autorka,“ hovorí záhadne Diana Mašlejová, ktorej knihy Tajný cirkus, Kráľovskí agenti, Malí hrdinovia: Hasiči, Stratený zajko v Paríži či Stratený zajko na Islande si získali srdcia mnohých malých slovenských čitateľov a čitateliek.

Pre rodičov sú jej knihy stávkou na istotu a nebude to tomu inak ani v prípade Zvieratiek z Jakubovho kopca. „Veľmi sa teším a popravde som aj hrdá na to, že ilustrácií ku knižke sa ujal jeden z mojich najobľúbenejších a najuznávanejších slovenských ilustrátorov Ľuboslav Paľo. Jeho hravé, veselé, a predsa hlboké kresby k príbehu perfektne sedia a ja verím, že rovnako ako mňa oslovia aj čitateľov,“ teší sa spokojná autorka.

Radosť má aj z úspechu rozhlasovej hry The Royal Agents, teda Kráľovskí agenti, ktorá vznikla na základe jej rovnomennej knižky – bola nominovaná za Slovensko na medzinárodnú cenu PRIX EX AEQUO na International Childrens and Youth Radio Drama Festival. „Je to pre mňa veľká česť a radosť,“ dodáva Diana Mašlejová.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.