Tri knihy od slovenských autoriek

Denisa Fulmeková je tvorivá autorka mnohých románov,poviedok a zbierky poézie, ako spoluautorka písala  o živote bratislavskej bohémy. Silvia Bystričanová píše pútavo o každodennom živote žien. Tretí knižný tip od Miroslavy Varáčkovej je určený dospievajúcím dievčatám.

w_slovart_051122

ROMÁN PRE DIEVČATÁ - young adult

 Najmilšie želanie - Miroslava Varáčková

O knihe...

Gréta má šestnásť, čaká ju život na stredoškolskom internáte a odlúčenie od rodiny. Je naučená sústrediť všetku svoju pozornosť na sestru, ktorej zdravotný stav vyžaduje špeciálnu starostlivosť, a tak ju nová situácia a nadbytok voľného času desia. Dni poznačené osamelosťou striedajú znepokojivé noci zahalené zlovestnými tieňmi, čo sú jej neustále v pätách. Pod tlakom okolností, odkázaná len sama na seba, prepadne Gréta do sveta, z ktorého cesta nazad je neľahká a tŕnistá.
Ďalší príbeh z pera jednej z najobľúbenejších slovenských young adult autoriek Mirky Varáčkovej - príbeh o probléme, o ktorom sa mlčí. Lebo priznať ho je ako vyzliecť sa donaha.

Knihu kúpite za 12,95 €.

BELETRIA

Úzkosť - Denisa Fulmeková

O knihe...

Arleta, hrdinka tohto fragmentárneho rozprávania, si uvedomuje, že je za pomyselnou polovicou života. Prijala v ňom množstvo rolí ‒ je napríklad matkou, manželkou, dcérou, kamarátkou, spisovateľkou. Navonok je s nimi stotožnená, hoci sú aj chvíle, kedy sa jej zmocňuje pocit, že tá-ktorá úloha presahuje jej limity. Priznáva si, že rovnako ako je rôznymi situáciami zraňovaná, v iných zasa zraňuje ona. Pomaly v nej rastie odhodlanie odložiť všetky masky, pretože chce spoznať pravdu. Čo na tom, že tá má napokon podobu čoraz nápadnejších trhlín? Teraz je Arletinou úlohou nájsť odvahu prestať ich skrývať.
Novela Denisy Fulmekovej je odvážnym čítaním o veciach, ktoré nikoho z nás neminú.

Knihu kúpite za 12,95 €.

Tu som doma - Silvia Bystričanová

O knihe...

Čo určuje kto sme a čo budeme žiť?
Temperamentnú Naďu Wernerovú privedie nečakané dedičstvo na miesto, kde stretáva svojráznych susedov, ktorí formujú jej talent, túžby aj schopnosť odpúšťať. V notárovi Elznerovi získava rodinu a v Jozefíne kamarátku, ktorá má odvahu chodiť do kina sama a dokáže s nadhľadom zvládnuť všetko, čo jej život ponúka.
Postupne spoznáva, kto bol jej strýko a kde má v jej rodine korene pravda.
Tu som doma je trpezlivý príbeh o jednom dome s povalou, kde sa jeho obyvatelia dívajú na nebo ako do zrkadla, o pokore získanej nielen umývaním schodov a o vzťahoch a hľadaní tých správnych slov.

Knihu kúpite za 12,95 €.

Viac informácií a knižných tipov nájdete na www.slovart.sk

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.