Dva knižné tipy pre deti a mládež zo Slovartu

Napísal Slovart 04. september 2022

Pre deti (í-12 rokov) je určená kniha s hrdinkou Annou Shirleyovou, v románoch kanadskej spisovateľky Lucy Maud Montgomery. Pre mladých (+15)sme vybrali  epickú sci-fi sériu od kultového autora Brandona Sandersa, ktorá je o dievčati, ktoré sa túži stať pilotkou vo vojne s mimozemskou rasou.

Annin vysnívaný dom - Lucy Maud Montgomery

O knihe...

Anna Shirleyová, hrdinka románov kanadskej spisovateľky Lucy Maud Montgomery, je už celé desaťročia obľúbená po celom svete.
Anna sa konečne vydá za Gilberta Blytha. Priam sa rozplýva od šťastia, že má svojho rozprávkového princa a spoločne sa chystajú vybudovať si nový domov ďaleko od milovaného Avonlea. Usadia sa vo svojom vysnívanom dome a Anna by ani nemohla byť spokojnejšia - domček je ľúbezný a má všetko, o čom kedy snívala: krásne stromy i žblnkajúci potok v čarovnej záhrade... Neďaleko stojí nádherný starý maják a šumí more. Svojou povahou si naša hrdinka okamžite získa nových priateľov vrátane ostrieľaného kapitána Jima, krásnej, no nešťastnej Leslie Moorovej a ostrej slečny Cornelie Bryantovej.
V novom období Annu postretnú triumfy i smútky, ale jej fantázia, oduševnenosť a zmysel pre humor ju navigujú ďalšou kapitolou jej nevšedného života.
Kniha u nás vychádza prvýkrát s novou obálkou a v kompletnom necenzurovanom preklade.
Kúpite za: 12,95 €

slovart_040922

Zdroj foto: Slovart

Kadeti (Medzi hviezdami 1) - Brandon Sanderson

O knihe...

Ilustrovaný cestopis predstavuje pešiu túru po Tolkienovej Stredozemi. Ilustrátor a výtvarník trilógií Pán prsteňov a Hobit John Howe zavedie čitateľa na miesta z Tolkienových príbehov a odhalí udalosti z jeho diel: bitky z rôznych vekov sveta, stratené kráľovstvá a prastaré mýty, a tiež miesta, ktorých existenciu Tolkien iba naznačuje, ako kráľovstvá ďalekého severu či krajiny za šírymi moriami. Kniha obsahuje výtvarné návrhy vytvorené pre filmy, existujúce ilustrácie Stredozeme, ako aj desiatky nových malieb a skíc.
Kúpite za: 14,95 €

O autorovi:

BRANDON SANDERSON patrí medzi najuznávanejších a najplodnejších autorov fantasy literatúry súčasnosti. Do povedomia širšej verejnosti sa dostal, až keď sa podujal na dopísanie epickej fantasy ságy Roberta Jordana Wheel of Time (Koleso času). Za necelých desať rokov svojej spisovateľskej kariéry má na svojom konte množstvo noviel a 17 románov, z ktorých viac než polovica hrúbkou pripomína skôr tehlu než knihu. Viac informácii na Slovart/Brandon Sanderson

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.