Dve knižné novinky na dovolenkové čítanie

Knihu Ceľkom ľudské napísala Karine Tuil, súčasná francúzska spisovateľka, ktorej diela sa pravidelne objavujú medzi nomináciami na najprestížnejšie literárne ceny. Kniha Líštičky majú rady teplo je čosi ako opera, ktorá pochádza z pera Veroniky Šikulovej.

slovart_120622

Celkom ľudské - Karine Tuil

Karine Tuil je súčasná francúzska spisovateľka. Jej diela sa pravidelne objavujú medzi nomináciami na najprestížnejšie literárne ceny.

Farelovci sú úspešní, bohatí a vplyvní. Sedemdesiatročný Jean Farel je popredný novinár s úspešnou kariérou v televízii, teší sa z pekného miesta na spoločenskom výslní, ktoré nemieni v najbližšom čase opustiť. Jeho o dvadsaťsedem rokov mladšia manželka Claire je uznávaná feministická autorka a esejistka. Ich syn Alexandre, krásny, nadaný športovec, študuje na elitnej vysokej škole. Rodina ako obrázok. No nádherný domček z kariet sa zrúti, keď mladá žena obviní prominentného syna zo znásilnenia.

Publikáciu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Kúpite za 12,95 €.

Líštičky majú rady teplo - Veronika Šikulová

Líštičky majú rady teplo je čosi ako opera, v ktorej sa všetky dejstvá odohrávajú na javisku súčasne. Autorka o svojej knihe hovorí: „Chcela som do nej, podobne ako to býva, ale nemusí byť, v hudbe, prevteliť svoju lásku k stále sa obnovujúcej prírode, v ktorej je ľudský, ale aj zvierací či rastlinný tvor iba dočasnou, hoci dosť podstatnou súčasťou. Pri jej písaní som cítila radosť, a tak by jej jednotlivé árie či prehovory či poviedky mohli zaujať hravosťou, vtipom, divokosťou, zamilovanosťou, smútkom, čiže životom...“ Kúpite za 12,95 €.

Viac informácii nájdete na www.slovart.sk.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.