Kultový zaklínač vychádza v exkluzívnom ilustrovanom vydaní

Napísal Albatros Media SK, Lindeni 01. máj 2022

Vydavateľstvo Lindeni prináša v spolupráci s francúzskym vydavateľstvom Bragelonne exkluzívne vydanie úvodnej poviedky Zaklínač zo zbierky Posledné želanie od poľského autora Andrzeja Sapkowskeho s celostránkovými ilustráciami.

010522

Jedinečnú možnosť vtisnúť Zaklínačovi Geraltovi z Rivie svoj výtvarný rukopis dostal rešpektovaný francúzsky ilustrátor Timothée Montaigne. V tomto exkluzívnom formáte a knižnom prevedení sa vraciame na začiatok príbehu o zaklínačovi Geraltovi z Rivie. Geralt prichádza do mesta Wizyma v kráľovstve Temeria, aby prelomil kliatbu dcéry kráľa Foltesta, ktorú začarovali za strigu. Namiesto vrúcneho objatia ho víta nevraživosť obyvateľov a postupne zisťuje, že osud strigy je oveľa viac zamotaný a úzko prepletený s intrigami šľachticov na kráľovskom dvore. V knihe spoznáte Geraltove prednosti aj nedostatky, ale aj jeho nepriateľov.

Francúzsky výtvarník, karikaturista a ilustrátor Thimothée Montaigne si vybral pri tvorbe knihy tradičnú techniku - olejomaľbu. A pokiaľ ide o inšpiráciu, stavil na históriu: „Keď čítate knihy o Zaklínačovi, cítite v nich stredovek. Aby som sa priblížil k historickému pohľadu, rozhodol som sa orientovať na 15. storočie. Podľa mňa práve toto obdobie dokonale zapadá do tvorby Sapkowskeho. Chcel som, aby sa z ilustrácii ozývala Stredná Európa, aby boli trochu špinavé, s ponurou stredovekou atmosférou,“ opisuje svoju prácu Montaigne a dodáva, že je veľkým fanúšikom fenoménu Zaklínač, a okrem histórie sa nechal inšpiroval aj hernými adaptáciami ságy. „Knihy aj hry poznám veľmi dobre. Osobne som chcel do dostať tohto špeciálneho vydania dôveryhodnú historickú stránku. Použil som typické kódy, ktoré pochádzajú z videohier, najmä pre farby kostýmov. Cieľom bolo predstaviť autentickú verziu, bez toho, aby sme nestratili ani čitateľov, ani hráčov.“ A výsledok hovorí za všetko, jeho zaklínač je skutočnou lahôdkou (nielen) pre skalných fanúšikov.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.