Nový rok s inšpiratívnym čítaním pre mladých dospelých

Medzi nadšencami čítania prichádza v januári obdobie bilancovania a počítania, koľko kníh prešlo ich rukami za uplynulý rok. A samozrejme, každý chce preskočiť svoju pomyselnú latku. Preto hneď na úvod ďalšej čitateľskej sezóny ponúka Vydavateľstvo SLOVART.

Vve nové knihy pre tínedžerov 15+, môžu byť štartovacími titulmi v nejednom rebríčku: Kamoši, frajeri a srdce na plátne a Boli sme tu .

Nová séria o inšpiratívnych hrdinkách

Americká autorka Kasie West píše príbehy zo stredoškolského prostredia, v ktorom jej postavy prežívajú prvé lásky, priateľstvá, no aj sklamania. Práve preto sa s nimi dokážu tínedžeri po celom svete stotožniť a nájsť si k nim cestu. Úspešné tituly ako Hlas tvojho srdca, Zabuchnutá v knižnici, P. S. Mám ťa rada alebo Láska nie je lotéria si našli množstvo fanúšikov. Nová trilógia Kasie West je o dievčatách, z ktorých každá má svoj sen, snaží sa získať priateľstvo, lásku i uznanie a popritom spoznáva samu seba. Séria štartuje knihou Kamoši, frajeri a srdce na plátne.  Sedemnásťročná Abby je umelecky nadaná maliarka a popri škole pracuje v miestnom múzeu. No jej obrazom vraj chýba srdce. Rozhodne sa zostaviť zoznam vecí, ktoré by jej obrazom mali dodať hĺbku. Súčasťou výzvy je aj jej kamarát Cooper...

slovart_290122

O obálku slovenského vydania tejto inšpiratívnej knihy sa postarala ilustrátorka Alexandra Just, preklad pripravila Tereza Pospěchová.

Lož má krátke nohy

Po úspešnej trilógii Klub okašlaných báb a románoch Všetci sme snehové vločky, To sa môže stať len vo filme a Všetky moje slzy  prichádza ďalšia kniha od Holly Bourne. Novinka má názov Boli sme tu a, ako je u autorky zvykom, s ľahkosťou a nadhľadom opisuje reálne problémy mladých. V príbehu sa spoznáte s Paige, šéfredaktorkou školského časopisu, v ktorom sa uverejňuje všetko možné, len nie pravda. Keď dostane možnosť vytvoriť novú školskú ročenku, rozhodne sa skoncovať so zlomyseľnými výmyslami, ktoré dokážu naozaj ublížiť. Podarí sa Paige vymaniť z nekonečného kruhu klamstiev a nájsť útočisko u jediného chalana, ktorý jej kedy rozumel – Elijaha? Traumy, klebety, lásky a všetky životné drámy, ktoré sa odohrávajú na strednej škole nájdete v tejto neuveriteľne vtipnej knihe. Vychádza v preklade Jany Vlašičovej.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.