3 romantické a silné príbehy pre čitateľky

Napísal Milan Buno, knižný publicista 23. január 2022

Máme pre vás 3 príbehy, milé dámy, pri ktorých sa nebudete nudiť a skvele si oddýchnete. Slávna Danielle Steelová, k tomu nádherná historická romanca, aj príbeh o mladej žene, ktorá stojí pred neľahkým rozhodnutím.

ikar_230122

Niektoré príbehy sú smutné, no dokážu inšpirovať. Iné vedia potešiť, dodať nádej, energiu, pohladiť vašu čitateľskú dušu.

Mohlo by to vyjsť

Prvý tip je od Jamie Beck, volá sa Mohlo by to vyjsť a je to príbeh o Claire, ktorú postrelili a to ukončilo jej sľubnú tenisovú kariéru. Utiahla sa do ospalého pobrežného mestečka, dni trávi s priateľkami z čitateľského krúžku, priateľ jej nedávno ušiel s milenkou a jej stavebná firma má finančné problémy. Claire bojuje, snaží sa prežiť, nechce sa vzdať, no všetko skomplikuje jeden človek.

Jej školská láska Logan prichádza do mestečka aj so svojou sestrou, s ktorou si Claire veľmi rozumela, boli priateľkami, no potom ju zradila. Otázkou teraz je, ako sa so všetkým vysporiada táto trojica – dokáže Claire odpustiť zradu? Zblíži sa opäť s Loganom?
Prečítajte si novinku Mohlo by to vyjsť z vydavateľstva Ikar.

V otcových šľapajach

Novinka od slávnej Danielle Steelovej V otcových šľapajach je veľmi silný príbeh troch generácií. Prvá sa odvíja od roku 1945, kedy po oslobodení koncentračného tábora Buchenwald sledujeme dvoch mladých ľudí, ktorí prežili neľudské podmienky: Emmanuelle a Jakob. Odcestujú do New Yorku, kde začnú nový život.

Presunieme sa o desiatky rokov dopredu, Jakob dosiahne obrovský úspech, má syna Maxa, ktorý absolvoval Harvard. Nájde si nevestu, založí si rodinu a my vidíme ďalšiu generáciu, ktorá však už žije v iných podmienkach a iným štýlom. No a napokon tretia generácia – Maxovi sa narodia deti, rozpadne sa mu však manželstvo a on sa snaží zmeniť. Chce im ísť príkladom, tak ako kedysi jeho otec Jakob. Chce ísť v otcových šľapajach.
Dojímavý príbeh jednej rodiny, troch generácií, o láske, ambíciách, pádoch i úspechoch.

Nevestin bozk

A do tretice historická romanca Nevestin bozk od Lisy Bernovej. Príbeh o bohatom a arogantnom Gabrielovi, ktorý chce nadviazať na rodinnú tradíciu: plánuje si nájsť poslušnú nevestu, splodiť dediča a ďalej žiť po svojom vo formálnom manželstve. Presne tak to v ich rodine fungovalo odjakživa.
No jediný okamih slabosti s krásnou, ale svojhlavou Liviou nabúra jeho zásady. Keď ich prichytia pri vášnivom bozku, musí naplniť povesť džentlmena a ponúknuť jej manželstvo. Ženy sa mu doposiaľ vrhali do náručia, preto ho zaskočí, keď Livia pred ním uteká.

Vypočujte si úryvok.
Z knihy číta Dado Nagy:

 

 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.